vineri, 27 ianuarie 2012
Prajitura cu mere Fara Gluten
Ingrediente :
- 210 gr faina ( Mix Patisserie-Schar )
- 70 gr faina de orez ( Diafitt )
- 100 gr unt ( ZuZu , Albalact etc )
- 2 linguri de zahar
- un varf de cutit praf de copt ( Diafitt )
- 1 ou
- 3 linguri de lapte
- gris de orez ( Diafitt )
- 300 gr mere date prin razatoare
- 2 linguri de zahar
- scortisoara
Preparare :
Se topeste untul si se adauga zaharul , apoi adaugam faina , oul , praful de copt , faina de orez si laptele , apoi amestecam bine . Compozitia trebuie sa se poata intinde cu ajutorul unui sucitor , daca compozitia se leaga de el atunci puteti sa il ungeti cu unei iar in cazul in care compozitia puteti adauga faina pana puteti lucra cu el .
Pana se odihneste aluatul , pregatim merele pe care le amestecam cu scortisoara si cele 2 linguri de zahar .
Apoi impartim aluatul in doua si intindem doua foi pentru o tava mai mica sau pentru un vas de yena . Punem foia in tava si o impungem putin cu o furculita pentru a nu face balonase .
Apoi punem un strat de gris iar apoi mere si iar un strat de gris .
Merele trebuie intinse cat de cat egal , pentru a putea acoperi bine cu foaia de deasupra .
Apoi intindem si a doua foaie si o punem peste stratul de gris .
Apoi impungem cu o furculita si o dam la cuptor pana primeste o culoare rumena , functie de cuptor 30 - 50 de minute .
O pudram cu zahar vanilat praf .
Se poate servi calda , dar recomand sa o lasati sa stea cateva ore .
Se taie cat e calda , pentru ca altfel va crapa foarte tare .
Se pastreaza la temperatura camerei foarte bine .
Chec la microunde Fara Gluten
Ingrediente :
- 2 oua
- 2 linguri de faina ( Diafitt-Barbara )
- 2 linguri de zahar
- 4 linguri de lapte
- 2 linguri de ulei
- esenta de vanilie
- un varf de cutit de bicarbonat ( Diafitt )
- 2 prune uscate
Glazura
- 60 gr ciocolata ( Diafitt )
- 3 linguri de apa
- 20 gr unt ( ZuZu , Albalact etc )
- 1 lingura de cacao ( Diafitt , Dr Oetker )
- esenta de rom
Preparare :
Se bat albusurile spuma imreuna cu o lingura jumate de zahar , se bat spuma tare .
Apoi se adauga o lingura de spuma peste galbenusuri si se bat bine , apoi adaugam laptele , uleiul , bicarbonatul , si esenta de vanilie .
Amestecam bine si adaugam faina dar atentie la gogolosi .
Apoi taiem marunt prunele si le adauga in compozitie .
Ne trebuie o cutie care ne permite sa o tinem in cuptorul cu microunde .
Adaugam compozitia in cutie , cutia o puteti tapa , eu am tapat-o pentru orice eventualitate .
Se tine la cuptor in jur de 20 de minute eventual il puteti verfica .
Cat lasam la racit checul noi facem glazura : punem intr-un vas ciocolata , untul apa si esenta de rom , apoi pune totul la fac pana se topeste ciocolata .
Apoi taiem checul felii si apoi facem un sirop din zahar si esenta de rom si insiropam bine .
Apoi punem glazura de ciocolata intre felii si deasupra iar apoi ornam cu nuca de cocos si va iesi un mini tortulet .
Clatite cu cacao Fara Gluten
Ingrediente :
- 100 gr mix pentru clatite ( Diafitt )
- 2 lingurite de cacao ( Diafitt , Dr Oetker )
- 1 lingura de zahar
- 2 plicuri zahar vanilat ( Diafitt , Dr Oetker )
- 240 ml lapte ( ZuZu , Fulga etc )
- un varf de cutit de bicarbonat ( Diafitt )
- 5 linguri de ulei
- 1 ou
Preparare :
Se amesteca mixul de clatite , cacaoa , zaharul , zaharul vanilat si bicarbonatul stins in lapte iar apoi adaugam laptele si uleiul .
Apoi batem oul si il amestecam peste compozitia obtinuta , daca doriti sa fie dulci mai puteti adauga un plic de zahar vanilat .
Se pot pastra intr-o punga pentru ca altfel se intaresc .
In cazul in care se lipesc de tigaie , ungeti cu ulei dar aveti grija pentru ca , clatitele nu prea trag uleiul in .
Se pot unge cu gem , budinca , urda sau se pot consuma simple .
In cazul meu a fost gem de capsuni .
Sos de soia aromat Fara Gluten
Ingrediente :
- 1 punga de soia cuburi
- 1 morcov
- 1 pastarnac
- 1 ceapa potrivita
- ulei
- sare
- piper
Punem soia la inumiat in apa calduta si o schimbam apa de 3 ori , o lasam cam o ora in fiecare schimb de apa pentru a trage gustul .
Taiem ceapa marunt si o calim bine apoi dam pastarnacul si morcovul prin razatoare , apoi adaugam cam 100 ml de apa si adaugam morcovul si pastarnacul , le fierbem pentru 15 minute , eventual mai puteti adauga apa din cand in cand ..
Apoi scurgeti bine soia si o mai spalati odata iar apoi se adauga peste sosul obtinut si se lasa la fiert cam 45 de minute , la foc mic .
Salata simpla Fara Gluten
Ingrediente :
- 1 rosie
- 1 jumatate ardei
- 1 jumatate castravete
- 50 gr telemea
- crutoane ( Diafitt )
- sare
Preparare :
Se spala si se taie cubulete castravetele , rosia , ardeiul , rosia , si telemeaua apoi se sareaza .
Crutoanele se fac foarte usor : se taie o felie de paine cubulete iar apoi se pune pentru 1 minut la cuptorul cu microunde iar apoi se adauga in salata .
Musaca de cartofi aromata Fara Gluten
Ingrediente :
- 500 gr cartofi fierti si taiati felii
- 1 rosie decojita si taiata cuburi
- 1 sfert de ardei verde taiat marunt
- 4 masline taiate felii
- 1 jumatate de ceapa taiata marunt
- 100 gr pesmet ( Diafitt-Barbara )
- 300 gr afumatura taiata cuburi
- 2 lingurite de capere
- 150 gr cascaval
- 4 oua
- 200 gr smantana
- 50 ml lapte
- 50 ml apa
- sare
- piper
- boia
- unt
- ulei
Preparare :
Se calesc ceapa , ardeiul iar apoi se adauga rosia si maslinele iar apoi se adauga putina apa si se lasa in tigaia incinsa 5 minute , pana se raceste .
Apoi se adauga caperele si le amestecam bine , pentru a le putea zdrobi .
Apoi topim untul si ungem vasul de yena si punem un strat generos de pesmet .
Apoi punem un strat de cascaval si putina sare deasupra .
Apoi punem un strat de cartofi , afumatura , putin din sosul obtinut din rosi , cascaval , pesmet , sare , piper , boia si continuam in straturi pana se termina cartofi .
Apoi la ultimul strat , punem doar cascaval si afumatura , apoi batem ouale cu un praf de sare iar apoi adaugam laptele si apa . Punem deasupra iar dupa aceea dam la cuptor pentru 30 - 45 de minute .
Se consuma calda .
vineri, 20 ianuarie 2012
Bilute din salam de biscuiti Fara Gluten
Ingrediente
- 150 gr biscuiti simpli ( Diafitt sau Schar )
- 70 ml lapte aproximativ ( in functie de biscuiti )
- 2 linguri de cacao ( Diafitt , Dr Oetker )
- 50 gr de zahar aproximativ ( in functie de biscuiti )
- esenta de rom ( Dr Oetker )
- 50 gr margarina sau unt aproximativ ( in functie de biscuiti )
- 2 lingurite lapte praf ( Diafitt )
- nuca de cocos ( Diafitt )
Se zdrobesc biscuitii cat mai marunt , apoi puneti laptele impreuna cu zaharul pe foc mic si atentie sa nu se prinda dar lasam 2 linguri de lapte care le amestecam cu cacaoa , cand s-a topit zaharul adaugam si margarina sau untul care trebuie sa fie la temperatura camerei . Cand incepe sa fiarba adaugati si cacaoa dizolvata cu lapte apoi lasati 3 minute sa fiarba , apoi turnati biscuiti peste compozitia obtinuta si amestecati bine de tot avand grija sa nu ramana biscuiti neamestecati .
In cazul in care compozitia este prea groasa mai putetin adauga putin lapte , iar daca este prea moale , mai adaugati lapte praf . Apoi formati bilute de marime potrivite , care le dati prin nuca de cocos , in cazul in care nu se lipeste nuca de cocos , puteti prepara un sirop din apa , zahar si esenta de rom si le dati prima data prin sirop iar apoi prin nuca de cocos .
Daca doriti sa fie si mai gustoasa compozitia puteti adauga cateva fasii de ciocolata ( Diafitt ) taiata marunt .
Se pastreaza la frigider pentru ca sunt foarte bune reci !
Abonați-vă la:
Postări (Atom)