vineri, 27 ianuarie 2012

Prajitura cu mere Fara Gluten


            Ingrediente :

- 210 gr faina ( Mix Patisserie-Schar ) 
- 70 gr faina de orez ( Diafitt )
- 100 gr unt ( ZuZu , Albalact etc )
- 2 linguri de zahar
- un varf de cutit praf de copt  ( Diafitt )
- 1 ou
-  3 linguri de lapte
- gris de orez ( Diafitt )
- 300 gr mere date prin razatoare
- 2 linguri de zahar
- scortisoara

              Preparare :


 Se topeste untul si se adauga zaharul , apoi adaugam faina , oul , praful de copt , faina de orez si laptele , apoi amestecam bine . Compozitia trebuie sa se poata intinde cu ajutorul unui sucitor , daca compozitia se leaga de el atunci puteti sa il ungeti cu unei iar in cazul in care compozitia puteti adauga faina pana puteti lucra cu el .


   Pana se odihneste aluatul , pregatim merele pe care le amestecam cu scortisoara si cele 2 linguri de zahar .


    Apoi impartim aluatul in doua si intindem doua foi pentru o tava mai mica sau pentru un vas de yena . Punem foia in tava si o impungem putin cu o furculita pentru a nu face balonase .


                         Apoi punem un strat de gris iar apoi mere si iar un strat de gris .


      Merele trebuie intinse cat de cat egal , pentru a putea acoperi bine cu foaia de deasupra .


                     Apoi intindem si a doua foaie si o punem peste stratul de gris .


       Apoi impungem cu o furculita si o dam la cuptor pana primeste o culoare rumena , functie de cuptor 30 - 50 de minute .


                                                  O pudram cu zahar vanilat praf .


                          Se poate servi calda , dar recomand sa o lasati sa stea cateva ore .


                                 Se taie cat e calda , pentru ca altfel va crapa foarte tare .


                                     Se pastreaza la temperatura camerei foarte bine .

 

Chec la microunde Fara Gluten


                 Ingrediente :
- 2 oua
- 2 linguri de faina ( Diafitt-Barbara ) 
- 2 linguri de zahar
- 4 linguri de lapte
- 2 linguri de ulei
- esenta de vanilie
- un varf de cutit de bicarbonat  ( Diafitt )
- 2 prune uscate

 Glazura

- 60 gr ciocolata ( Diafitt )
- 3 linguri de apa
- 20 gr unt ( ZuZu , Albalact etc )
- 1 lingura de cacao ( Diafitt , Dr Oetker )
- esenta de rom

                  Preparare :

            Se bat albusurile spuma imreuna cu o lingura jumate de zahar , se bat spuma tare .


      Apoi se adauga o lingura de spuma peste galbenusuri si se bat bine , apoi adaugam laptele , uleiul , bicarbonatul , si esenta de vanilie .


                           Amestecam bine si adaugam faina dar atentie la gogolosi .


                                     Apoi taiem marunt prunele si le adauga in compozitie .


           Ne trebuie o cutie care ne permite sa o tinem in cuptorul cu microunde .


   Adaugam compozitia in cutie , cutia o puteti tapa , eu am tapat-o pentru orice eventualitate .
                               Se tine la cuptor in jur de 20 de minute  eventual il puteti verfica  .


         Cat lasam la racit checul noi facem glazura : punem intr-un vas ciocolata , untul apa si esenta de rom , apoi pune totul la fac pana se topeste ciocolata .


    Apoi taiem checul felii si apoi facem un sirop din zahar si esenta de rom si insiropam bine .


 Apoi punem glazura de ciocolata intre felii si deasupra iar apoi ornam cu nuca de cocos si va iesi un mini tortulet .

 

Clatite cu cacao Fara Gluten


                        Ingrediente :

 - 100 gr mix pentru clatite ( Diafitt )
- 2 lingurite de cacao ( Diafitt , Dr Oetker )
- 1 lingura de zahar
- 2 plicuri zahar vanilat ( Diafitt , Dr Oetker )
- 240 ml lapte ( ZuZu , Fulga etc )
- un varf de cutit de bicarbonat ( Diafitt )
- 5 linguri de ulei
- 1 ou

                         Preparare :


Se amesteca mixul de clatite , cacaoa , zaharul , zaharul vanilat si bicarbonatul stins in lapte iar apoi adaugam laptele si uleiul .
               

         Apoi batem oul si il amestecam peste compozitia obtinuta , daca doriti sa fie dulci mai puteti adauga un plic de zahar vanilat  .


                                 Se pot pastra intr-o punga pentru ca altfel se intaresc .


        In cazul in care se lipesc de tigaie , ungeti cu ulei dar aveti grija pentru ca , clatitele nu prea trag uleiul in .

                             Se pot unge cu gem , budinca , urda sau se pot consuma simple .
                                               In cazul meu a fost gem de capsuni .

 

Sos de soia aromat Fara Gluten


                     Ingrediente :

- 1 punga de soia cuburi
- 1 morcov
- 1 pastarnac
- 1 ceapa potrivita
-  ulei
- sare
- piper


  Punem soia la inumiat in apa calduta si o schimbam apa de 3 ori , o lasam cam o ora in fiecare schimb de apa pentru a trage gustul .

 

    Taiem ceapa marunt si o calim bine apoi dam pastarnacul si morcovul prin razatoare , apoi adaugam cam 100 ml de apa si adaugam morcovul si pastarnacul , le fierbem pentru 15 minute , eventual mai puteti adauga apa din cand in cand ..


     Apoi scurgeti bine soia si o mai spalati odata iar apoi se adauga peste sosul obtinut  si se lasa la fiert cam 45 de minute , la foc mic .

 

Salata simpla Fara Gluten

 

                Ingrediente :

- 1 rosie
- 1 jumatate ardei
- 1 jumatate castravete
- 50 gr telemea
- crutoane ( Diafitt )
- sare

                  Preparare :


  Se spala si se taie cubulete castravetele , rosia , ardeiul , rosia , si telemeaua apoi se sareaza .

               
  Crutoanele se fac foarte usor : se taie o felie de paine cubulete iar apoi se pune pentru 1 minut la cuptorul cu microunde iar apoi se adauga in salata .

 

Musaca de cartofi aromata Fara Gluten


                   Ingrediente :

- 500 gr cartofi fierti si taiati felii
- 1 rosie decojita si taiata cuburi 
- 1 sfert de ardei verde taiat marunt
- 4 masline taiate felii
- 1 jumatate de ceapa taiata marunt
- 100 gr pesmet ( Diafitt-Barbara )
- 300 gr afumatura taiata cuburi
- 2 lingurite de capere
- 150 gr cascaval
- 4 oua
- 200 gr smantana
- 50 ml lapte
- 50 ml apa
- sare
- piper
- boia
- unt
- ulei

                      Preparare :


  Se calesc ceapa , ardeiul iar apoi se adauga rosia si maslinele iar apoi se adauga putina apa si se lasa in tigaia incinsa 5 minute , pana se raceste .


              Apoi se adauga caperele si le amestecam bine , pentru a le putea zdrobi .


        Apoi topim untul si ungem vasul de yena si punem un strat generos de pesmet .


                            Apoi punem un strat de cascaval si putina sare deasupra .


 Apoi punem un strat de cartofi , afumatura , putin din sosul obtinut din rosi , cascaval , pesmet , sare , piper , boia  si continuam in straturi pana se termina cartofi  .


    Apoi la ultimul strat , punem doar cascaval si afumatura , apoi batem ouale cu un praf  de sare iar apoi adaugam laptele si apa . Punem deasupra iar dupa aceea dam la cuptor pentru 30 - 45 de minute .
 
 
                                                            Se consuma calda .

 

vineri, 20 ianuarie 2012

Bilute din salam de biscuiti Fara Gluten



                Ingrediente

- 150 gr biscuiti simpli ( Diafitt sau Schar )
- 70 ml lapte aproximativ ( in functie de biscuiti )
- 2 linguri de cacao ( Diafitt , Dr Oetker )
- 50 gr de zahar aproximativ ( in functie de biscuiti )
- esenta de rom ( Dr Oetker )
- 50 gr margarina sau unt aproximativ ( in functie de biscuiti )
- 2 lingurite lapte praf  ( Diafitt )
- nuca de cocos  ( Diafitt )


 Se zdrobesc biscuitii cat mai marunt  ,  apoi puneti laptele impreuna cu zaharul pe foc mic si atentie sa nu se prinda dar lasam 2 linguri de lapte care le amestecam cu cacaoa , cand s-a topit zaharul adaugam si margarina sau untul care trebuie sa fie la temperatura camerei . Cand incepe sa fiarba adaugati si cacaoa dizolvata cu lapte apoi lasati 3 minute sa fiarba , apoi turnati biscuiti peste compozitia obtinuta si amestecati bine de tot avand grija sa nu ramana biscuiti neamestecati .


      In cazul in care compozitia este prea groasa mai putetin adauga putin lapte , iar daca este prea moale , mai adaugati lapte praf . Apoi formati bilute de marime potrivite , care le dati prin nuca de cocos , in cazul in care nu se lipeste nuca de cocos , puteti prepara un sirop din apa , zahar si esenta de rom si le dati prima data prin sirop iar apoi prin nuca de cocos .



      Daca doriti sa fie si mai gustoasa compozitia puteti adauga cateva fasii de ciocolata ( Diafitt ) taiata marunt .


                               Se pastreaza la frigider pentru ca sunt foarte bune reci !