duminică, 28 octombrie 2012

Paine Camara Anitei



   Ingrediente :

- 39 gr margarina ( Rama )
- 7 gr sare
- 20 gr drojdie
- 370 ml apa
- 500 gr faina

   Preparare :

Incalzim apa , apoi adaugam intr-un bol faina , drojdia , sarea si untul . Apa nu trebuie sa fie foarte calda ci potrivita , reteta se respecta intocmai si mixam aluatul 10 minute la viteza mica si 2 minute la viteza mare apoi turnam continutul intr-o tava si lasam la dospit 60 de minute la loc caldut . Se coace in jur de 30 de minute sau mai mult in functie de cuptor .. 


Cand scoatem painea de la cuptor o invelim intr-un prosop de bucatarie si o lasam cateva ore iar apoi o putem felia . Recomand sa fie tinuta la frigider pentru ca are o consistenta umeda si nu rezista mult la temperatura camerei .

 

Clatite cu bere


    Ingrediente :

- 1 sticla de bere ( Diafitt )
- faina cu agent de crestere cat cuprinde ( Doves Farm )
- 1 lingura cu varf faina ( Camara Anitei )
- 2 oua
- esenta de vanilie ( Dr Oetker )
- praf de copt ( Doves Farm ,  Diafitt )
- ulei pentru prajit
- 3 linguri ulei optional

   Preparare :


 Adaugam intr-un bol faina , esenta de vanilie , ouale , praful de copt si adauga berea treptat si amestecand incontinuu , atentie la gogolosi iar restul fainii se adauga in ploaie , compozitia trebuie sa fie lichida si nu sa curga greu pentru ca astfel clatitele vor iesi mult mai groase si se vor coace mult mai greu ... Daca clatitele se lipesc puteti aduga cele 3 linguri de ulei optionale . Clatitele cu bere sunt mai pufoase decat cele cu lapte sau apa minerala si mult mai gustoase  :) se pastreaza foarte bine la frigider .

 

miercuri, 24 octombrie 2012

Paine Glutenix


 Ingrediente : 

- 300 gr faina Glutenix ( Diafitt )
- 300 ml apa calduta
- un plic de drojdie Haas ( Diafitt )
- 1 ou
- 2 linguri ulei
- un praf de sare
- un varf de cutit guma de xantan Doves Farm

 Preparare

Intr-un bol adaugam cam 100 gr faina , oul , uleiul , drojdia , sarea si incepem sa adaugam apa treptat... Putem face cu mixerul pana devine aluat gros , iar apoi putem framanta cu mana , faina si apa se adauga treptate si se framanta incontinuu... Lasam aluatul la dospit cam o ora jumate , la loc caldut si invelim cu un prosop de bucatarie bolul .


 Intr-o tava de chec punem un strat subtire de faina de orez , pentru a nu se lipi aluatul . Cu o lingura luam usor si fara sa amestecam aluatul si il punem incet ( daca aluatul nu se amesteca  dupa ce a fost dospit , painea iese mai pufoasa , dar depinde de tipul de faina ) . Dam tava la cuptor pentru circa o ora jumate in functie de cuptor . O puteti incerca cu o scobitoare , exact ca si la prajituri iar cand este coapta o scoateti din tava si o inveliti intr-un prosop . Eventual o puteti bate cu un cutit ca sa scapati de crusta alba , dar este foarte buna si cu , crusta . Este gustoasa si satioasa o recomand cu multa caldura :)