sâmbătă, 8 decembrie 2012

Conopida cu maioneza Fara Gluten


     Ingrediente :

- 500 gr conopida
- 300 gr maioneza
- usturoi
- sare
- piper

            Preparare :

 Se curata conopida si se taie bucati mici , se spala bine si apoi se fierbe in apa cu sare . Atentie sa nu o fierbeti prea tare incat sa se faca piure in cratita inainte sa o scurgeti , se scurge si se lasa la racit cam 30 de minute iar intre timp preparam maioneza .. Taiem usturoiul marunt , amestecam cu o lingura conopida pana se sfarma bine iar apoi adaugam usturoiul , piperul , sarea si maioneza .  Se pastreaza la frigider si se consuma rece ..

vineri, 7 decembrie 2012

Paste cu bacon Fara Gluten


               Ingrediente :

- 500 gr spaghette  ( Pasta d'oro , Rice&Rice etc )
- 2 l apa
- 125 gr bacon ( Dulano )
- 200 gr branza
- sare
- ulei

               Preparare :

 Intr-o tigaie incingem putin ulei, adaugam baconu si il prajim cat dorim iar apoi aruncam excesul de ulei . Se pune apa la fiert cu un praf de sare .. Cand apa incepe sa fiarba se adauga spaghettele si se lasa cam 10 minute apoi se adauga un pahar de apa rece si se scurg bine .. Se adauga baconul peste paste si branza iar apoi se amesteca bine .. Se adauga sare dupa gust si se servesc calde .

 

marți, 4 decembrie 2012

Tort de cocos Fara Gluten

 
 
              Ingrediente :
Blat :

- 6 albusuri
- 3 linguri de faina ( Doves Farm )
- 3 linguri de faina ( Schar , Patisserie )
- 5 linguri de zahar
- 3 linguri de lapte
- 3 linguri nuca de cocos ( Diafitt )
- un varf de cutit guma de xanthan ( Doves Farm )
- praf de copt ( Doves Farm , Diafitt )
- bicarbonat de sodiu ( Diafitt )
- esenta de vanilie ( Dr Oetker ) 

      Preparare :

 
  Se bat albusurile spuma tare apoi se adauga zaharul si se bat impreuna pana se topeste tot zaharul apoi adaugam esenta de vanilie si amestecam iar apoi faina schar .
 

 Amestecam cu grija si adaugam restul de faina si nuca de cocos si amestecam incet , ungem tava cu ulei si adaugam compozitia . O bagam la cuptor in jur de 45 de minute in functie de cuptor .


    Taiem blatul in 2 si il insiropam cu un sirop facut din apa , zahar si esenta de vanilie .

  Crema :

- 1 lingura cu varf praf de frisca ( Diafitt )
- 1 lingura cu varf praf de crema de vanilie ( Diafitt )
- esenta de vanilie ( Dr Oetker )
- lapte cat cuprinde ( Fulga , Albalact etc )
- 1 lingura zahar
- ciocolata alba pentru glazura ( Diafitt )


 Adaugam prafurile , zaharul si esenta intr-un bol iar apoi treptat adaugam lapte dar atentie sa nu fie prea moale crema . Se bate 3 minute la viteza mare iar apoi umplem tortul .

 
Pe baie de aburi topim ciocolata in functie de cat de groasa doriti glazura atata ciocolata adaugati iar apoi adaugati cam o lingura daca e ciocolata mai multa sau o lingurita daca e mai putina de apa  si amestecati incontinuu . Se presara fulgi de cocos si se tine la rece 2 ore inainte de servire .