duminică, 27 ianuarie 2013

Chec cu portocala


            Ingrediente:

- 1 portocala
- 3 oua 
- 2 linguri ulei
- 1 lingura unt
- 6 linguri faina ( Glutenix afla mix-Diafitt si Cereal sau Schar Patisserie )
- 4 linguri zahar
- 1 lingurita guma de xanthan ( Doves Farm )
- praf de copt ( Diafitt )

           Preparare :

 

Se bate untul cu zahar apoi se adauga coaja de portocala  dupa gust ( stoarcem portocala ) adaugam 2 linguri de suc de portocala se amesteca bine si se adauga uleiul . Separat batem albusurile spuma tare si adaugam cealalta compozitie peste albusuri amestecand cu grija .


   Dam la cuptor in jur de 45 de minute iar intre timp pregatim siropul . Sucul de portocala ramas il amestecam cu zahar si amestecam pana se topeste . Lasam checul la racit iar apoi cu o lingura turnam cu grija pe chec .
 

marți, 15 ianuarie 2013

Pasta de unt cu ton

          Ingrediente :

- 150 gr unt ( ZuZu , Delaco etc )
- 1 conserva mare de ton in ulei ( RioMare )
- lamaie
- sare

           Preparare :
 
  Se scurge conserva de ulei , se bate untul spuma apoi se adauga sarea si lamaie dupa gust , se amesteca bine iar apoi se adauga conserva si se amesteca cu grija si putin sa nu se taie ( daca conserva nu este scursa bine riscati sa se taie untul )  ... Se poate servi atat rce cat si la temperatura
 camerei . Se  pastreaza  la rece .