luni, 30 septembrie 2013

Tort Pan Brioche Fara Gluten


          Ingrediente :
 - 6 felii de paine Pan Brioche , Schar
 - 55 gr praf pentru crema de vanilie ( Dr Oetker , Diafitt )
- 250 ml lapte rece ( ZuZu , Napolact , Fulga etc )
- 6 lingurite de zahar
- 1 lingurita lapte praf ( la alegere atentie sa fie fara gluten  )
- 4 linguri de apa
- cirese confiate ( Dulce&Picant )
- esenta de vanilie ( Dr Oetker )
- 30 gr ciocolata ( Frankonia )

          Preparare:


 Facem un sirop dintr-o lingurita de zahar , putina esenta de vanilie si cele 4 linguri de apa apoi adaugam laptele intr-un bol si peste adaugam restul de zahar , praful de crema si laptele praf apoi mixam 4 minute pana devine o crema solida . Aranjam 2 felii de paine exact cum le aranjam la sandwich , apoi le insiropam si punem primul strat de crema apoi punem iar 2 felii  de paine , insiropam si adaugam crema , adaugam ultimele 2 felii de paine si le insiropam apoi incepem sa umplem tortul de crema pe dinafara . Topim pe baie de abur ciocolata si daca e nevoie adaugam o lingura de lapte , apoi o intindem dupa bunul plac pe tort si aranjam ciresele confiate .

vineri, 20 septembrie 2013

Sandwich cald picant Fara Gluten


             Ingrediente :

- 2 felii de paine toast ( Barbara , Schar , Bezgluten etc )
- 2 felii de parizel ( Dulano )
- 1 lingurita unt
- 2 felii de branza cu mucegai alb si peperoni ( eu am folosit Cavabel de la Lidl )
-  frunze de coriandru ( Vitasia )
-  sare
-  putin ulei
 
               Preparare :


   Se ung feliile cu unt , se sareaza apoi se presara frunzele de coriandru , asezam parizelul si branza cu mucegai alb si peperoni ( puteti folosi si doar branza cu mucegai alb si sa adaugati putin ardei iute dar la copii nu e necesar ardeiul ) apoi lipim si le stropim cu putin ulei pe ambele parti . Le incalzim in tigaia grill cate un minut pe fiecare parte .

miercuri, 11 septembrie 2013

Crackers cu coriandru si parmezan Fara Gluten


        Ingrediente :

 - 6 bucati de crackers ( Schar )
 - 30 gr parmezan
 - 2 feli de salam Victoria ( Dulano )
 - 2 masline
 - frunze de coriandru ( Vitasia )
 - usturoi granulat ( Cosmin , Dulce&Picant )
- sare

           Preparare :


 Rupem fiecare crackers in doua apoi presaram parmezan , salam , masline , usturoi granulat , sare si frunze de coriandru . Intr-o tigaie veche sau pe o plita asezam bucatile de crackers si le lasam cam 1 minut pana parmezanul incepe sa se topeasca . Sunt foarte gustosi , merg foarte bine ca gustari . Pentru un plus de culoare puteti adauga putina boia ( Fuchs , Cosmin ) .


Placinta de tapioca cu branza si marar Fara Gluten


           Ingrediente:

- 200 gr faina de tapioca ( La Finestra sul Cielo )
- 210 ml lapte  ( ZuZu , Fulga etc )
- 2 linguri de ulei
- 1 ou
- 64 gr parmezan
- 120 gr cas de vaca sau oaie  ( de casa )
-  sare
- 1 lingura faina de tapioca

        Preparare :


   Se incalzeste laptele pana incepe sa fiarba apoi  il luam de e foc si adaugam faina de tapioca ( daca nu gasiti faina de tapioca o puteti face si dvs din perle , le macinati in masina de cafea pana devine o pudra putin granulata cu mult praf ) amestecand incontinuu si cu multa forta pentru ca faina trage foarte repede laptele in ea iar faina de pe fundul bolului tinde sa se lege destul de greu de restul aluatului . Apoi adaugam casul ras marunt si continuam sa framantam pana aluatul se raceste suficient incat sa putem adauga oul ( atentie daca compozitia e prea calda riscam sa facem omleta ), sarea si uleiul continuand sa framantam apoi adaugam parmezanul ras marunt continuand sa framantam .


 Dupa ce am terminat de framantat invelim aluatul intr-o folie de aluminiu si tinem aluatul 45 de minute la frigider . Pregatim plita sau tigaia pe ce dorim sa le coacem ( eu le-am copt pe plita pentru clatite ) insa atentie in ce le coacem pentru ca clatitele nu au nevoie de nici un strop de ulei pentru a se coace , avand in vedere ca faina fara gluten tinde sa se imbibe cu ulei  . Scoatem aluatul din frigider si il taiem in 4 apoi pastram o bucata si restul le bagam la frigider . Presaram faina pe planseta si apoi incepem sa intindem cu grija foaia insa nu apasati prea tare sa nu se rupa foaia , daca foaia se dezlipeste greu de planseta putem incerca cu un cutit insa atentie sa nu se rupa .


 Dupa ce le punem pe plita nu recomand sa incercati sa le dezlipiti decat dupa cam un minut jumate chiar 2 la prima placinta pentru ca aluatul tinde sa  se topeasca si sa se lipeasca la inceput din pricina casului si a parmezanului dar veti vedea ca se desprinde foarte usor si nu se lipeste deloc odata crusta formata . Placinta se poate umple cu branza , ceapa si marar sau branza si sunculita sau smantana sau in alte combinatii sarate dupa gust .

  
 Recomand sa le inveliti in folie de aluminiu pentru a se pastra calde , au un gust minunat , nu sunt absulut deloc grase si raman moi cateva ore dupa ce le faceti , daca le faceti fara umplutura se pot pastra 2 - 3 zile la frigider intr-un recipient cu inchidere ermetica .