sâmbătă, 26 octombrie 2013

Prajitura rapida Fara Gluten

  

        Ingrediente :

- 1 pachet de biscuiti petit Schat
- 1 plic de zahar vaniat ( Dr oetker , Diafitt )
- 1 jumatate plic praf pentru crema de vanilie ( Diafitt )
-  lapte in functie decat de groasa o dorim ( ZuZu , Fulga etc )
- 4 linguri de zahar
- 1 pastaie de  vanilie
- 2 lingurite de cacao ( Dr oetker sau nesquik )

     Preparare :


  Adaugam intr-un bol praful de crema ( eu nu am avut jumate de plic si am adaugat un plic de crema cu gust de vanilie de la dr oetker  ) . zaharul , pasataia de vanilie si laptele rece apoi mixam pana se intareste crema intr-o caserola asezam biscuitii in rand  apoi cate un rand de biscuiti , repetam procedura la fiecare strat . Deasupra presaram cacao , este rapid si gustos . Se poate pune ca pachet la scoala sau servici .


Rulada cu branza si carnat Fara Gluten


            Ingrediente :

-  200 gr faina Mix Pan , Schar
- 2 oua
- 20 gr unt ( Albalact , Napolact etc )
- 150 ml lapte caldut ( ZuZu , Fulga etc )
- 1 lingurita tarate de psyllium
- 1 lingurita rasa guma de xanthan ( Doves Farm )
- 1 lingurita sare 
- 1 plic de drojdie ( Dr oetker , Diafitt etc )
- 1 jumatate lingurita de miere
- oregano ( Cosmin )
- 100 gr branza
- ceapa verde
- marar
- 3 bucati de carnat de casa sau orice carnat gasim fara gluten

             Preparare:


   Incalzim laptele impreuna cu untul apoi luam de pe  foc si adaugam oul ( celalat il pastram pentru uns )si amestecam bine . Amestecam branza cu ceapa , sare si marar si o lasam de-o parte . Intr-un bol punem faina , drojdia , guma de xanthan , taratele , mierea si  sarea apoi adaugam laptele si il framantam in ju jur de 5 minute pana ajunge la textura de mai sus apoi impartim aluatul in 3 .  Intindem cate o foaie insa atentie sa presaram faina de orez sub fiecare foaie sa nu se lipeasca si apoi adaugam branza iar deasupra 1 bucata de carnat iar apoi rulam cu grija si strans insa atentie cand rulam sa nu se rupa aluatul . Procedam la fel cu fiecare bucata de aluat apoi pregatim 3 forme de mini chec iar in fieare tava presaram cate o lingura de faina de orez  sa nu se lipeasca .


  Deasupra ungem cu ou batut cu sare si presaram oregano si dam la cumptor pentru aproximativ 45 de minuute in functie de cuptor . Cand sunt gata le lovim usor cu o lingura sau cutit sa cada surplusul de faina si apoi le infasuram intr-un servetel putin umed pentru a e inmuia coaja .


luni, 21 octombrie 2013

"Oreo Pops" fara Gluten

 

                 Ingrediente :
 
 - 1 pachet biscuiti Disco Ciok ( Schar )
 - frisca lichida ( ZuZu , LaDorna )
 - bete
 - 100 gr ciocolata ( Frankonia )

    Preparare :


  Se dau biscuiti prin razatoare sau masina de nuca apoi se adauga frisca lichida insa atentie sa nu adaugati prea  multa si sa fie prea moale compozitia , cand il puteti face bilute este perfect . Facem bilutele potrivite si le dam la frigider pentru 2 ore . 


  Topim ciocolata pe baie de abur si adaugam  3 linguri de frisca lichida pentru ajuta la inmuiat , daca este prea tare mai adaugam frisca insa atentie sa nu adaugam prea multa pentru ca apoi nu se mai intareste .


  Dupa ce scoatem bilutele trebuie sa ne miscam repede , bagam fiecare betisor in ciocolata si apoi cu grija in biluta , repetam procedura la toate iar apoi incepem cu prima biluta in care am bagat batul sa o dam prin ciocolata iar pentru decor putem presara ciocolata alba , nuca de cocos etc . Dupa ce le dam prin ciocolata le asezam intr-un pahar si le dam la rece pentru minim 2 ore .