sâmbătă, 28 decembrie 2013

Mini chec cu portocala si pepene Fara Gluten

 
           Ingrediente :

- 4 oua mari
- 6 linguri de faina ( Schar Mix dolci )
- 1 lingura lapte de praf de orez ( Vitalia )
- 2 linguri faina de portocale ( Dulce&Picant )
- 3 fasi de pepene confiat ( Dulce&Picant )
- 6 linguri de zahar
- 1 lingurita de unt ( ZuZu , Napolact etc )
- 1 lingurita coaja de portocala
- ciocolata pentru glazura ooptional  ( Frankonia etc )
- bicarbonat ( Dr oetker , Diafitt )
- 3 forme de mini chec

         Preparare :


  Se bat albusurile spuma tare si se pun 3 linguri de zahar , separat se bat galbenusurile cu 3 linguri de zahar apoi se adauga untul , apoi amestecam galbenusul cu albusul si adaugam treptat restul indregrentielor : faina de portocale , faina , laptele praf , coaja de portocala iar la final se adauga pepenele si bicarbonatul . Se imparte compozitia in 3 tavi de mini chec si se tine la cuptor in jur de 25 de minute . Topim ciocolata sau doar o radem sau le putem lasa asa , merg foarte bine cu lapte .


                                 Se pastreaza la frigider intr-o cutie cu inchidere ermetica .

Supa de pui cu galuste de tapioca Fara Gluten


          Ingrediente :

- 3 l supa de pui cu carnita sau fara
- 3 oua mari
- 4  linguri faina de tapioca
- 1 legatura frunze de patrunjel
- sare
- boabe de piper ( Dulce&Picant , Fuchs )
- 1 morcov
-  telina , pastarnac



         Preparare :


 Se fierbe supa de pui impreuna cu morcovii , pastarnacul si telina, apoi se bat ouale cu un praf de sare si se adauga faina de tapioca treptat si se lasa 30 de min la rece ( daca compozitia e mai lichida decat cea din poza mai adaugati faina ) apoi se formeaza galustele cu o lingurita si se lasa la fiert 5 minute bune .


 Cand formati galustele aveti grija sa nu se sferme , sunt mult mai bune decat taiteii Schar si chiar decat galustele de gris .

duminică, 22 decembrie 2013

Turta dulce Fara Gluten


          Ingrediente :

- 225 gr faina ( Schar , Beiker )
- 100 gr de zahar
- 2 linguri faina de mei
- 2 linguri faina de tapioca
- 1 ou
- 50 gr unt ( ZuZu , Napolact etc )
- 65 ml apa
- praf de copt si bicarbonat ( Dr oetker , Diafitt )
- cuisoare ( Dulce&Picant , Fuchs )
- nucsoara ( Dulce&Picant , Fuchs )
- scortisoara ( Dulce&Picant , Fuchs )
- ghimbir pudra  ( Dulce&Picant )

               Preparare :

 Se caramelizeaza zaharul si se adauga condimentele apoi apa , untul , treptat se adauga faina si praful de copt amestecand incontinuu apoi adaugam oul si untul , adaugam si restul de faina , cea de tapioca si cea de mei . Se framanta bine pana ajunge la textura din imagine ( se amesteca faina pana se raceste apoi se baga mana ) .


  Se formeaza bilute potrivite si se apasa usor pe ele pentru a le turti pana ele se racesc noi facem glazura dintr-un albus , 50 gr de zahar se bat bine si 2 linguri de apa fierbinte , se da fiecare bucata de turta si se lasa la loc uscat si racoros . Pentru a nu se intari se pune intr-o cutie cu inchidere ermetica unde se pun 2 felii de mar intr-un servetel . Sunt gustoase si chiar seamana la gust , condimentele se pun dupa gust , scortisoara cat de multa .

vineri, 20 decembrie 2013

Arahide picante Fara Gluten





  
          Ingrediente :

- Arahide 50 gr ( LaFesta )
- 1 gr curcuma ( Dulce&Picant )
- 1 gr usturoi granulat ( Dulce&Picant , Fuchs )
- 1 gr chilli ( Fuchs
- sare

           Preparate :

  Se pun arahidele intr-un bol si se adauga ingredientre apoi se amesteca bine , se lasa cateva minute si se pun intr-un borcan fara condimentul care s-a asezat pe fundul bolului si se inchide borcanul , se consuma dupa o zi .

Biscuiti cremosi cu cafea Fara Gluten


         Ingrediente :
 - 200 gr unt (ZuZu , Napolact etc )
 - 100 gr zahar
 - 40 gr cacao ( Dr oetker )
- 320 gr faina ( Beiker )
- praf de cops
- 2 plicuri de ness

           Preparare :

 Se pune untul si zaharul intr-un bol si se mixeaza pana se topeste zaharul , apoi se adauga ciocolata topita pe baie de abur si ness-ul inmuiat in 3 linguri de apa apoi se adauga treptat faina ( daca il puteti mixa il mixati in jur de 2 minute sau il framantati 5 - 10 minute manual ) . Apoi se formeaza in bucati putin ovale si se apasa cu palma pentru a le turti putin , apoi cu un cutit le taiem pe se face o linie in mijloc insa atentie sa nu ii rupeti .


 Biscuiti merg cu orice fel de faina dar cu Beiker devin cremosi si se topesc in gura .