vineri, 16 mai 2014

Stelute cu cocos Fara Gluten


 
             Ingrediente :

- 120 gr  nuca de cocos ( nutrisslim )
- 100 ml lapte de cocos ( Isola bio )
- 100 gr faina de orez ( Naturbit , Balviten etc ) 
- 70 gr unt ( Napolact , Albalact etc ) 
- 1 varf de cutit praf de copt ( Balviten )
- 1 ou  mare

              Preparare :


Faina de orez se amesteca bine cu praful de copt apoi  se adauga si restul de ingrediente si se  framanta 5 minute , pana aluatul devine lipicios. Aluatul trebuie sa se aranjeze cu lingurita insa recomand sa gustati si sa adaugati maii multa nuca de cocos daca va place aroma de cocos . Se tin la cuptor pana se rumenesc usor dedesupt daca doriti a fie usor moi sau sa se rumeneasca mai tare daca le doriti mai crocante .. Sunt foarte bune ambele variante .

Rulada de carne Fara Gluten


               Ingrediente :

- 1 bucata piept de porc lunga
- sare
- piper ( Dulce&Picant , Fuchs )
- boia ( Dulce&Picant , Fuchs )
- cimbru ( Dulce&Picant , Fuchs )
- usturoi granulat ( Dulce&Picant ,Cosmin )
- chilli ( Dulce&Picant , Fuchs )
- coriandru ( Dulce&Picant , Fuchs )
- nucsoara ( Dulce&Picant , Fuchs )
- enibahar ( Dulce&Picant , Fuchs )

            Preparare :


 Se taie carnea incat sa devina o " foaie " mare apoi se amesteca toate condimentele si se presara pe ambele parti apoi se ruleaza si se leaga cu o ata , se stropeste cu vin  cam de 3 ori si se tine la frigider o zi  . Se poate face cu cartofi la cuptor iar dedesupt ungem cu unt ( ZuZu , Napolact etc ) iar deasupra ruladei punem bucatele de unt . Se tine la cuptor in jur de 2 ore  .

Paste picante cu fasole rosie Fara Gluten


            Ingrediente :

- 1 conserva de fasole cu chilli ( el tequito )
- 1 lingurita capere
- 1 lingurita file de ansoa
- 1 morcov mare
- 1 dovlecel mare
- 1 chilli uscat
- 1 linguritasos de chilli ( Fuchs )
- 1 linguritaulei afumat cu chilli ( El tequito )
- piper ( Fuchs )
- 1 ceapa verde

            Preparare :


 Se da prin razatoare morcovul si se caleste bine , apoi se curata si scot semintele din dovlecel  si se da prin razatoare si se caleste in continuare cu morcovul apoi se taie ceapa marunt si se adauga peste dovlecel si morcov . Cand sunt gata adaugam sosul picant , caperele , chilii iintreg , piperul , ansoa si fasolea rosie  cu chilli si lasam sa fiarba cam 5 minute . 


        Fierbem pastele , le spalam si le adaugam peste sos dupa ce se storc bine de tot . Atentie la copii sunt foarte picante

Salata colorata Fara Gluten


            Ingrediente :

- 1 zucchini
- 1 ceapa verde
- 1 ardei verde
- 3 oua
- patrunjel
- 1 rosie mare
- 1 lingurita susan alb ( Dulce&Picant )
- 1 lingurita susan negru ( Dulce&Picant )
- 1 varf de lingurita ulei de susan ( Dulce&Picant )
- 1 lingurita seminte de in ( Dulce&Picant )
- otet dupa gust ( Dulce&Picant )
- ulei cu chilli  afumat dupa gust ( Vitasia )

                 Preparare :


  Se taie ceapa , ardeiul si patrunjelul si se adauga otetul si uleiurile peste ele si putina sare si le lasam asa pana curatam zucchini, il feliem si il saram se lasa la inmuiat cam o ora apoi se "prajeste" in tigaia grill cu foarte putin ulei . Taiem rosia si  ouale fierte tare apoi prajim putin semintele fara ulei , se amesteca toate si se servesc imediat .

miercuri, 14 mai 2014

Paste cu calamar Fara Gluten


              Ingrediente :

- 100 gr calamar
- frunze de coriandru ( Vitasia )
- chilli praf (Fuchs )
- piper ( Fuchs etc )
- sare
- 2 linguri de ulei
- frunze de patrunjel
- oregano ( Fuchs , dulce&picant )
- o rosie taiata cuburi

           Preparare :


  Se taie calamarii in bucati potrivite , se adauga condimentele precizate si se lasa 20 de minute apoi se prajesc putin si se adauga pasta de rosi , apoi adaugam rosia tocata marunt , cand rosia se face pasta putem adauga parmezan ras . Se fierb pastele si se spala , se servesc calde .
 

Paste cu sos de rosi si creveti Fara Gluten


             Ingrediente :
- 100 gr creveti
- 1 rosie mare
- 1 lingurita de unt ( Napolact ,  Albalact etc )
- 1  lingurita dulceata de ardei iute ( Dulce&Picant )
- 5 picuri ulei de susan ( Dulce&Picant )
- 1 varf de lingurita coriandru pudra (  (Dulce&Picant )
- 1 varf de lingurita enibahar pudra ( Dulce&Picant )
- 1 lingura germeni de mazare  ( Vitasia sau de care doriti )
- 1 lingurita pasta de rosii ( Maxim's )
- piper alb ( Fuchs , Dulce&Picant )
- pudra de rosii ( Dulce&Picant )
- sare
- chilli ( Fuchs , Dulce&Picant )
- frunze de coriandru ( Vitasia )

               Preparare :


 Se prajesc creveii in unt si se scot afara apoi adaugam pasta de rosii , frunzele de coriandru , dulceata de ardei iute , pudra de chilli , enibaharul , piperul , coriandul pudra apoi inclzim condimentele si adaugam rosia tocata marunt urmata de germeni de mazare , lasam la foc mic pana rosia devine pasta apoi adaugamuleiul de susan dupa gust . Fierbem pastele  , le spalam si le servim calde , crevetii se pun deasupra sosului . Daca rosiile va provoaca arsuri gastrice adaugati o lingurita rasa de zahar cand le adaugati peste condimente .

Paste cu sos de somon si gorgonzola Fara Gluten


            Ingrediente :

- 50 gr somon
- 80 gr gorgonzola picanta
- 200 ml smantana lichida ( La Dorna etc )
- 20 gr ceapa verde
- sare
- piper ( Fuchs , Cosnim , Dulce&Picant )
- 400 gr paste ( Pasta d'oro , Farmo , Barbara , Schar etc )
- ulei de susan ( Dulce&Picant )

             Preparare :


 Se taie somonul marunt si se incalzeste in tigaie cu foarte putin ulei de susan si o lingura uleide masline , apoi se adauga smantana lichida iar cand se incalzete adaugam gorgonzola asteptam sa se topeasca si adaugam ceapa , piper si sare dupa gust apoi fierbem sosul pana se ingroasa dupa bunul placc . Fierbem pastele , le spalam , lasam la scurs si servim cat sunt calde .

Peanut butter jelly sandwich Fara Gluten


        Ingrediente :
- 2 felii de paine ( Schar , Bezgluten , Barbara , Balviten etc )
- gem de capsuni
- unt de arahide ( untul il puteti face dvs )

      Preparare :

Se unge o felie de paine cu gem si cealalta cu unt de arahide , este rapid si bun .