luni, 5 ianuarie 2015

Saratele cu mozzarella si parmezan Fara Gluten


        Ingrediente :
 
- 260 gr faina ( Schar mix pan )
- 60 gr faina de orez ( Kenyervarazs ,  BioFree )
- 5 linguri parmezan
- 5 gr drojdie ( Haas , Doves Farm )
- 1 ou
- 7 bilute mini mozzarella
- 200 gr grasime tartinabila sau unt ( Napolact etc )
- 8 linguri de lapte ( Zuzu , Napolact etc )
- susan negru
- in
- parmezan
- 1 albus

              Preparare :

  Adaugam faina , drojdia , parmezanul si mozzarella razuite marunt , faina de orez , untul ,oul , laptele caldut si sarea apoi framantam cam 5 minute pentru a se imprastia uniform mozzarela si parmezanul . Atentie insa nu lasam aluatul la odihnit deloc pentru ca tinde sa crape pe margini .


 Pe o hartie de copt intindem o foaie potrivita si o ungem cu albus de ou ( ajuta semintele de susan sa se lipeasca si cele de in ) preferabil cu o pensula dar puteti si cu mana insa atentie sa nu apasati pentru ca daca e prea mult albus aluatul se inmoaie prea tare . Punem in ploaie parmezan pe o parte si pe cealalta susan negru apoi taiem cu un cutit si formam bucatile de saratele cu grija sa nu le rupem . Lasam la dospit 5 minute in tava si apoi le bagam la cuptorul incins pana se rumenesc frumos . Le pastram intr-o cutie cu inchidere ermetica .