duminică, 20 noiembrie 2011

Clatite pufoase Fara Gluten


                  Ingrediente :

- 110 gr mix pentru clatite ( Diafitt )
- 250 ml lapte la temperatura camerei
- 1 ou si un galbenus
- 1 budinca de vanilie ( Diafitt )
- 1 plic zahar vanilat  ( Diafitt )
- 1 jumatate de lingurita de zahar pudra ( Diafitt )
- 1 varf de cutit  drojdie  ( Diafitt )

                   Preparare :


  Se pune intr-un bol budinca , zaharul vanilat , drojdia , zaharul pudra , oul si galbenusul , apoi se adauga treptat laptele si se amesteca incontinuu .


            Daca doriti ca aroma de vanilie sa fie mai puternica puteti adauga si esenta de vanilie .


                                             Se lasa la "odihnit " 45 de minute , la loc cald .


                       Tigaia trebuie sa fie unsa cu ulei la fiecare clatita , si trebuie sa fie incinsa .


 Vor iesi circa 5 clatite subtiri , daca le preferati mai groase le lasati la foc mic pana primesc o culoare de un rosu mai inchis .  


                         Merg cu orice fel de gem eu am folosit gem de prune si gem de caise .  


 Sunt foarte pufoase si gustoase cat sunt calde , sunt bune si reci dar devin putin mai "crocante" , se pot incalzi la cuptorul cu microunde si merg foarte bine cu un pahar de lapte .


                                            Sunt foarte bune si daca combinati gemurile .  


                                          Le puteti tine la frigider pentru maxim o zi   .


             Le mai putem umple cu ciocolata topita pe baia de aburi ( ciocolata de la Diafitt ) .  


                                                                   Pofta buna ! ! !


                                       PS : Apa se poate inlocui cu apa minerala sau bere  .

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu