marți, 4 octombrie 2011

Paste cu sos Olive Zingara Fara Gluten

  
             Ingrediente :
- 1 pachet de paste fusilli ( Pasta d'oro )
- 1 borcan de sos Olive Zingara ( Pasta d'oro )
- 200 gr piept de pui 
- 4-5 frunze de busuioc
- 2 l apa
- sare
- ulei de masline

 Se taie pieptul de pui cubulete potrivite si se condimenteaza cu sare , piper si boia dupa gust si se lasa la odihnit 30 de minute ( pipetul de pui va fi mai fraged asa ) .


 Se pune apa la fiert impreuna cu un praf de sare , cand fierbe se adauga pastele si se lasa 15-20 de minute ( oricum pastele se vor intari , daca sunt fierte doar 10 minute vor fi putin cam "crocante" ) , cand se pun  pastele la fiert se pune si putin ulei de masline la incins intr-o tigaie iar cand uleiul este suficient de incins se adauga pieptul de pui si se prajeste pana este prajit bine . Apoi se adauga si sosul de olive zingara si se mai lasa 1-2 minute la foc mic .


 Cand pastele sunt fierte , se scurg si se spala bine cu apa calda , apoi se adauga peste sos .


     Se taie busuiocul cum doriti , mic , mare sau il puteti rupe fasii .


      Daca doriti sa pastrati pastele pana la masa urmatoare le puteti pune intr-o cutie care se inchide ermetic , dar le puneti cat sunt calde , astfel "transpirand"  se vor intari putin mai incet .
 
 

                  Busuiocul taiat se poate pune deasupra dar se si poate amesteca cu pastele .


                   Daca doriti mai mult sos puteti pune 3 - 4 linguri de bulion  .



                                                  Sper sa va placa ! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu