- 1 pachet de paste fusilli ( Pasta d'oro )
- 1 borcan de sos Olive Zingara ( Pasta d'oro )
- 200 gr piept de pui
- 4-5 frunze de busuioc
- 2 l apa
- sare
- ulei de masline
Se taie pieptul de pui cubulete potrivite si se condimenteaza cu sare , piper si boia dupa gust si se lasa la odihnit 30 de minute ( pipetul de pui va fi mai fraged asa ) .
Se pune apa la fiert impreuna cu un praf de sare , cand fierbe se adauga pastele si se lasa 15-20 de minute ( oricum pastele se vor intari , daca sunt fierte doar 10 minute vor fi putin cam "crocante" ) , cand se pun pastele la fiert se pune si putin ulei de masline la incins intr-o tigaie iar cand uleiul este suficient de incins se adauga pieptul de pui si se prajeste pana este prajit bine . Apoi se adauga si sosul de olive zingara si se mai lasa 1-2 minute la foc mic .
Cand pastele sunt fierte , se scurg si se spala bine cu apa calda , apoi se adauga peste sos .
Se taie busuiocul cum doriti , mic , mare sau il puteti rupe fasii .
Daca doriti sa pastrati pastele pana la masa urmatoare le puteti pune intr-o cutie care se inchide ermetic , dar le puneti cat sunt calde , astfel "transpirand" se vor intari putin mai incet .
Busuiocul taiat se poate pune deasupra dar se si poate amesteca cu pastele .
Daca doriti mai mult sos puteti pune 3 - 4 linguri de bulion .
Sper sa va placa ! :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu