Ingrediente :
- 250 gr orez
- 200 gr piept de pui cuburi , condimentat
- 2 morcovi potriviti
- 2 ceape mici
- 1 pastarnac
- ulei
- sare
- piper ( Fuchs )
- usturoi granulat ( Cosmin - Fuchs )
- boia ( Cosmin - Fuchs )
- ienibahar macinat ( Cosmin - Fuchs )
- busuioc ( Fuchs )
Preparare :
Se alege orezul si se curata legumele .
Se taie ceapa si pastarnacul cat mai marunt , morcovul se da prin blender .
Se taie cuburi si condimenteaza pieptul de pui cu sare , piper , usturoi granulat , boia si ienibahar .
Se pune ceapa la calit , cand incepe sa se "caramelizeze" se adauga morcovul si pastarnacul si se sareaza , cand morcovul este aproape calit se adauga putina apa si se lasa la foc mic pana "dispare" apa , apoi se adauga pieptul de pui si se adauga peste legumele calite , se lasa la foc mic pana este facut bine si se mai adauga apa din cand in cand apoi se adauga orezul si se fierbe cu capacul pus , se mai adauga condimente la final cand orezul este gata se pune busuiocul si se mai lasa 5 minute cu capacul pus .
Se pastreaza foarte bine la frigider .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu