Ingrediente :
- 250 faina ( Barbara - Diafitt )
- 320 lapte cald ( ZuZu , Fulga , Albalact )
- 7 gr drojdie ( Haas - Diafitt )
- 3 gr zahar
- un praf de sare
- apa ( pentru a modela )
Preparare :
Punem intr-un bol drojdia , zaharul , sarea , 30-40 gr de faina si cateva linguri de zahar apoi amestecam bine si lasam la dospit 10 minute .
Adaugm compozitia obtinuta peste faina , apoi adaugam restul de lapte treptat dar atentie la gogolosi pentru ca tind sa se faca foarte usor .
Framantam circa 5 minute iar apoi lasam aluatul la dospit 45 - 60 de minute in functie de cat de cald e .
Apoi incepem formarea baghetelor , in cazul in care nu va descurcati cu modelarea puteti pune cate 3 linguri de aluat pentru fiecare bagheta iar apoi il modelati cu o lingura care o umeziti mereu , apoi le mai lasati la dospit 10 minute .
Se baga la cuptor pana primesc o culoare rosiatica insa atentie pentru ca cu cat vor fi mai rosiatice cu atat se vor intari mai tare ...
Se pastreaza foarte bine la frigider sau congelator .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu