Ingrediente :
- 5 oua ( daca preferati mai mult sos , daca nu 7 oua )
- 1 l lapte
- 200 gr zahar
- 3 plicuri zahar vanilat ( Dr Oetker )
- esenta de vanilie ( optional ) ( Dr Oetker )
Preparare
Se bat ouale bine bine de tot .

Apoi se adauga 150 gr de zahar si zaharul vanilat si se bate bine , pana se topeste zaharul .
Cand zaharul s-a topit de tot se poate adauga laptele
Intre timp se caramelizeaza 50 gr de zahar la foc mic dar atentie pentru ca prinde gust de apar daca e prea caramelizat , apoi se "intinde" pe peretii cratitei , cu grija sa nu curga pe jos sau pe maini . Apoi se adauga compozitia din oua peste zaharul caramelizat .
Apoi se pregateste o cratita mai mare ( suficient de mare incat sa incapa cratita cu crema in ea ) cu apa care se pune la fiert , cand fierbe apa se introduce cratita cu crema in apa fierbinte ( atentie sa nu curga apa ) apoi se pune la cuptor la foc potrivit pentru 15 minute .
Dupa ce s-a format o pielita deasupra ( exact ca si smantana la lapte doar ca mai groasa ) se da focul cat mai mic si se lasa inca 25 de minute ( timpul e in functie de cuptor ) daca credeti ca trebuie mai mult aveti doar grija sa nu devina amara pentru ca sirop trebuie sa ramana . Se lasa la racit circa 10 minute .
Deasupra se poate presara putin zahar praf daca o preferati mai dulce .
Se poate servi calduta sau rece .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu