miercuri, 26 octombrie 2011

Tocanita de cartofi cu gris Fara Gluten


             Ingrediente :

- 1 kg cartofii
- 1 morcove
- 1 pastarnac
- 1 ceapa
- 5 linguri gris ( Diafitt )
- 1 jumatate gogosar
- sare
- ulei
- vegeta ( Diafitt )
- boia ( Fuchs )
- piper  ( Fuchs , Cosmin )
- frunze de patrunjel    ( Fuchs )
- frunze de marar  ( Fuchs )
- ienibahar ( Cosmin )
- cardamom  ( Fuchs )
- cimbru ( Fuchs , Cosmin )
- coriandru  ( Fuchs , Cosmin )

             Preparare :


                                 Se curata legumele si se taie marunt ceapa si gogosarul .


                                          Se da morcovul si pastarnacul prin razatoare .


    Punem uleiul la incins apoi adaugam ceapa si gogosarul , dupa ce s-au calit adaugam morcovul si pastarnacul , dupa ce calim si morcovul , adaugam cam o jumatate de cana de apa si fierbem cam 3 - 4 minute apoi putem adauga cartofii taiati cuburi .   


                                  Apoi pregatim mirodeniile si le amestecam dupa gust .  


                           Atentie insa sa nu puneti prea mult cardamom pentru ca e foarte tare .


    Grisul se adauga cand cartofii sunt aproape fierti , pentru ca grisul se fierbe foarte repede .


                                              Se poate pastra la frigider foarte bine .  


                                                  Merge foarte bine cu muraturi .



 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu