Ingrediente :
- 1 kg cartofii
- 1 morcove
- 1 pastarnac
- 1 ceapa
- 5 linguri gris ( Diafitt )
- 1 jumatate gogosar
- sare
- ulei
- vegeta ( Diafitt )
- boia ( Fuchs )
- piper ( Fuchs , Cosmin )
- frunze de patrunjel ( Fuchs )
- frunze de marar ( Fuchs )
- ienibahar ( Cosmin )
- cardamom ( Fuchs )
- cimbru ( Fuchs , Cosmin )
- coriandru ( Fuchs , Cosmin )
Preparare :
Se curata legumele si se taie marunt ceapa si gogosarul .
Se da morcovul si pastarnacul prin razatoare .
Punem uleiul la incins apoi adaugam ceapa si gogosarul , dupa ce s-au calit adaugam morcovul si pastarnacul , dupa ce calim si morcovul , adaugam cam o jumatate de cana de apa si fierbem cam 3 - 4 minute apoi putem adauga cartofii taiati cuburi .
Apoi pregatim mirodeniile si le amestecam dupa gust .
Atentie insa sa nu puneti prea mult cardamom pentru ca e foarte tare .
Grisul se adauga cand cartofii sunt aproape fierti , pentru ca grisul se fierbe foarte repede .
Se poate pastra la frigider foarte bine .
Merge foarte bine cu muraturi .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu