Ingrediente :
Blat :
- 4 linguri de faina ( Schar - Mix Patisserie )
- 3 oua
- 3 linguri de zahar
- 2 lingurite de cacao ( Diafitt , Dr Oetker )
- 1 varf de cutit bicarbonat stins in otet ( Diafitt , Dr Oetker )
- 2 linguri de ulei
- esenta de rom ( Dr Oetker )
Crema :
- 4 linguri de nutella ( Originala )
- 10 grameunt ( Albalact , Fulga etc )
- 15 ml apa
Glazura :
- 50 gr ciocolata ( Diafitt - ciocolata neagra )
- 10 gr unt ( Albalact , Fulga etc )
- 2 lingurite de cacao ( Diafitt , Dr Oetker )
- apa
Sirop :
- 100 ml apa
- 3 linguri de zahar
- esenta de rom ( Dr Oetker )
Preparare :
Separam galbenusul de albus , batem albusul spuma tare si adaugam o lingura jumate de zahar , apoi adaugam peste : bicarbonatul , restul de zahar , esenta de rom si cateva linguri de albus . Le batem pana devin spuma iar apoi adaugam faina si cacaoa . Dam la cuptor in jur de 45 de minute ( in functie de cuptor ) .
Facem siropul : punem apa la fiert si adaugam zaharul si esenta si lasam la fiert pana se topeste zaharul . Apoi insiropam tortul .
Se pune nutella intr-un bol impreuna cu untul ( untul va intari nutela iar apa o va reinmuia , dar puteti pune doar nutella daca doriti sa fie mai concentrata ) si amestecam bine , blatul se taie pe mijloc iar daca aveti probleme cu intinsul cremei puteti unge cutitul cu apa si asa nu se va mai lipi .
Pofta buna !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu