miercuri, 23 noiembrie 2011

Mini Chec de ciocolata Fara Gluten


            Ingrediente : 

- 20 gr faina ( Diafitt-Barbara )
- 2 plicuri zahar vanilat ( Cosmin , Diafitt )   
- 5 gr cacao ( Dr Oetker , Diafitt  )
- 45 ml ulei
- 45 ml lapte
- 15 gr ciocolata ( Diafitt )
- un praf de copt ( Diafitt)
- esenta de rom ( Dr Oetker )   

              Preparare :


                               Se pun ingredientele intr-un bol si se amesteca bine .


   Fulgii de ciocolata se taie in cubulete potrivite si se amesteca doar cand ingredientele sunt omogenizate .   


 Apoi punem compozitia intr-o cana de lapte ( este posibil ca , cana sa crape dar se poate refolosi la cuptorul cu microune )  , deasupra putem sa mai punem cativa fulgi de ciocolata .


                             Se da cana la cuptorul cu microunde intre 5 si 10 minute .


    Aici vine alegerea grea ,  5 minute daca doriti sa fie pufos iar 10 minute daca doriti sa fie crocant .


                  E bine sa il taiati cat e cald , sau puteti musca din el dupa ce se raceste .


                    Este un chec foarte usor de facut si cu un gust intens de cacao si rom .


                                         Merge foarte bine cu un pahar de lapte .

 

3 comentarii:

  1. Dar cacaoa de la Dr. Oetker nu contine gluten? eu asa stiam.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In e-mailul, primit cei de la Dr Oetker spun ca cacaoa neagra nu are in comoizitie ingrediente care sa contina gluten . Ei sustin ca specifica in lista de ingrediente daca un produs contine gluten .

      Ștergere
    2. Atasez, mai jos, mesajul pe care l-am primit de la Oetker privind semnalarea alergenilor in produsele lor>

      Buna ziua,

      Va multumim frumos pentru mesajul dumneavoastra si pentru interesul manifestat fata de produsele noastre!

      Legat de intrebarea pe care ne-ati adresat-o, pentru a afla daca unul din produsele noastre contine gluten, va rugam sa consultati lista de ingrediente. Prezenta in lista de ingrediente a unei cereale care contine gluten (grau, secara, orz, ovaz, grau spelt, grau dur) sau a glutenului propriu-zis va indica prezenta glutenului in respectivul produs.
      Prezenta glutenului ca urmare a unei contaminari este indicata prin expresia ”poate contine urme de gluten” plasata la sfarsitul listei ingredientelor.

      Pentru alte intrebari, va stam cu placere la dispozitie!

      O zi frumoasa!
      Echipa Dr. Oetker,
      Ana Tanasescu

      Ștergere