Ingrediente :
- 1 punga mix pentru pizza ( Diafitt-MesterCsalad )
- 1 praf de sare
- 1 lingurita de zahar
- 25 gr marcarina ( Rama )
- 250 ml lapte caldut
- 1 jumatate plic drojdie ( Diafitt-Haas )
- 1 cutie de mortadella ( Martinel )
- masline sarate
- 1 rosie decojita
- 5 ciuperci mici
- cascaval ( Delaco )
- 30 gr mazare
- ceapa ( optional )
Preparare :
Se amesteca drojdia impreuna cu zaharul si 100 ml de lapte .
Apoi se amesteca mix-ul si se adauga , restul de lapte si margarina .
Se pune intr-o forma mica de tort si se lasa la dospit 45 de minute .
Apoi se baga la cuptor 15 minute .
Se scoate de la cuptor si se unge cu ou dar inainte preparam restul ingredientelor :
Se curata ciupercile si se prajesc in ulei incins .
Ciupercile trebuie sa fie prajite binisor , apoi scurgem uleiul .
Taiem mortadella fasii potrivite .
Batem oul impreuna cu un praf de sare ..
Apoi scoatem aluatul de pizza de la cuptor si il ungem bine cu ou .
Punem ciupercile si mortadella .
Apoi punem rosia taiata cubulete mici dar rosia trebuie sa fie decolita .
Punem mazarea ..
Iar la final punem maslinele feliate , apoi o mai lasam la cuptor pentru inca 30 de minute la foc mic .
Este o pizza foarte gustoasa atat calda cat si rece .
Daca doriti sa pastrati si pentru a doua zi , recomand sa o puneti intr-o punga cat este inca calduta ( asa va ramane pufoasa si nu se va intari ) se poate servi cu katchup ..
Este un blat foarte pufos si gustos , il recomand cu incredere .
Daca o preferati putin mai picanta , puteti pune ardei iute sau chilli ( Fuchs ) ..
De necrezut ce pizza gustoasa ati preparat! Pofta buna va doresc!
RăspundețiȘtergere