marți, 17 aprilie 2012

Focaccia aromata Fara Gluten


               Ingrediente :

- 250 gr faina ( Diafitt - Barbara )
- 400 ml apa calduta
- 10 gr drojdie ( Diafitt - Haas , Dr Oetker )
- 1 sfert de lingurita zahar
- 8 linguri faina de orez ( Diafitt - Kenyervarazs )
- 3 linguri amidon de porumb ( Diafitt - Naturbit )
- sare
- 3 linguri ulei de masline
- praf de usturoi ( Cosmin )
- busuioc ( Cosmin )

              Preparare :

 Dizolvam drojdia in 100 ml de apa , 2 linguri de faina de orez , sare , faina barbara si o lingura de amidon de porumb apoi amestecam bine si adaugam zaharul iar apoi lasam la dospit 20 de minute si adaugam peste restul de ingrediente . Framantam cam 5 minute , aluatul la inceput va fi foarte moale iar apoi incet incet se va ingrosa , lasam la dispit cam o ora . Adaugam aluatul intr-o tava potrivita si modelam cu o lingura , punem cateva linguri de apa deasupra si intindem cat mai bine . O lasam la cuptor pana devine rosiatica .


  Adaugam uleiul intr-un bol iar apoi adaugam praful de usturoi si busuiocul si amestecam cateva minute , pana se topeste sarea din praful de usturoi si se adauga peste foccacia fierbinte .
                           Este foarte buna la gust si se poate consuma atat calda cat si rece .

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu