marți, 22 noiembrie 2011

Crema de avocado


                 Ingrediente :

- 1 avocado copt
- 50 ml sana sau smantana ( Albalact , Danone etc )
- sare
- 1 catel de usturoi
- chilli optional ( Fuchs ) 

                 Preparare :


 Se curata avocado ( eu l-am lasat o saptamana "la copt" la temperatura camerei ) si se taie in 2 apoi se scoate samburul si il taiati feliute potrivite . Avocado este copt atunci cand este moale si verdele este inchis la culoare .


   Se pune avocado intr-un bol impreuna cu un praf de sare , sana sau smantana si usturoiul si se mixeaza bine 1 minut  .
                                    Dupa preferinta puteti adauga mai multa sau mai putina lactate .


                       Daca il preferati mai "hot salsa" puteti adauga chilli sau chiar piper .


              Atentie : usturoiul tinde sa ramana intreg , deci aveti grija sa fie si el mixat .


         Se poate servi simplu , adica uns pe paine , sau ca si sos pentru cartofi sau legume la cuptor sau chiar friptura .
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu