marți, 15 noiembrie 2011

Ciorba de post Fara Gluten


             Ingrediente :

- 400 gr cartofi
- 200 gr morcovi
- 80 gr radacina de patrunjel
- 1 ceapa mica
- 3 linguri faina de orez ( Diafitt )
- ulei
- bulion
- piper ( Fuchs )
- pasta de ardei sau ardei
- 4 l apa
- sare
- lamaie sau sare de lamaie
- frunze de patrunjel ( Fuchs )
 - vegeta ( Diafitt )

            Preparare  :


Se pune apa la fiert cu o jumatate de lingurita de sare , cand apa fierbe adaugam ceapa taiata marunt si o lasam sa fiarba 5 minute , apoi adaugam morcovii taiati cuburi impreuna cu patrunjelul si ii lasam sa fiarba 30 de minute ( pana sunt aproape fierti ) .    


           Apoi adaugam cartofii taiati cuburi potrivite  si supliment de sare daca este necesar .


 Cand sunt cartofii fierti dam focul incet la legume ( mai adaugam apa daca este prea putina ) , si ne apucam de ingrosala .



     Punem uleiul la incins si adaugam faina de orez care o prajim putin ( atentie sa nu o ardeti , va deveni amara ) , amestecati incontinuu .  


                                Adaugati bulion ( dupa gust ) si amestecati incontinuu .  


   Apoi adaugati cam 300 ml de apa dar treptat si amestecati bine pentru ca tind sa se faca gogolosi .


   O lasam  sa fiarba cam 2 minute amestecand incontinuu apoi o adaugam peste ciorba si o mai fierbem 5 minute la foc mic .  

   La final adaugam vegeta  , piperul , frunzele de patrunjel , pasta de ardei si lamaie sau sarea de lamaie .

 
                                                   Se poate pastra la frigider . 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu