Ingrediente :
- 400 gr cartofi
- 200 gr morcovi
- 80 gr radacina de patrunjel
- 1 ceapa mica
- 3 linguri faina de orez ( Diafitt )
- ulei
- bulion
- piper ( Fuchs )
- pasta de ardei sau ardei
- 4 l apa
- sare
- lamaie sau sare de lamaie
- frunze de patrunjel ( Fuchs )
- vegeta ( Diafitt )
Preparare :
Se pune apa la fiert cu o jumatate de lingurita de sare , cand apa fierbe adaugam ceapa taiata marunt si o lasam sa fiarba 5 minute , apoi adaugam morcovii taiati cuburi impreuna cu patrunjelul si ii lasam sa fiarba 30 de minute ( pana sunt aproape fierti ) .
Apoi adaugam cartofii taiati cuburi potrivite si supliment de sare daca este necesar .
Cand sunt cartofii fierti dam focul incet la legume ( mai adaugam apa daca este prea putina ) , si ne apucam de ingrosala .
Punem uleiul la incins si adaugam faina de orez care o prajim putin ( atentie sa nu o ardeti , va deveni amara ) , amestecati incontinuu .
Adaugati bulion ( dupa gust ) si amestecati incontinuu .
Apoi adaugati cam 300 ml de apa dar treptat si amestecati bine pentru ca tind sa se faca gogolosi .
O lasam sa fiarba cam 2 minute amestecand incontinuu apoi o adaugam peste ciorba si o mai fierbem 5 minute la foc mic .
La final adaugam vegeta , piperul , frunzele de patrunjel , pasta de ardei si lamaie sau sarea de lamaie .
Se poate pastra la frigider .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu