Ingrediente :
- 5 oua mari
- 6 linguri de faina ( Mix Pan , Schar )
- 5 linguri ulei
- 5 linguri zahar
- 1 lingrita de cacao ( Dr Oetker )
- esenta de vanilie ( Dr Oetker )
- esenta de cafea ( Dr Oetker )
- coaja de lamaie
- un praf de bicarbonat ( Dr Oetker )
- 2 linguri de zahar pudra
Preparare :
Se separa albusul de galbenus si se bate albusul spuna si apoi se adauga 2 linguri de zahar si se bate pana se topeste zaharul , peste galbenus se pune bicarbonatul , uleiul si restul de zahar si se bate pana se topeste zaharul . Apoi se amesteca albusul cu galbenusul .
Se adauga faina si se amesteca bine bine ...
Apoi se separa in 2 compozitia , se pune intr-un bol cam 7-8 linguri din compozitie si se amesteca cu esenta de vanilie si coaja de lamaie .
In compozitia ramasa se pune cacaoa si esenta de cafea dupa gust .
Se unge tava cu ulei sau unt si se pune compozitia de lamaie si vanilie in parti egale .
Apoi se pune compozitia de cacao si cafea . Se da la cuptor circa 15 minute si se cauta cu o scobitoare .
Intre timp pregatim zaharul pudra din care se pune separat 3 lingurite de zahar cu o lingura jumate de apa fierbinte si esenta de vanilie sau lamaie .
Se amesteca bine bine zaharul pudra cu apa pana dispar gogolosi .
Ungem gugulufi cu siropul din zahar iar apoi ii pudram bine cu zahar .
Merg foarte foarte bine cu lapte rece dar sunt buni si simpli .
Zaharul se va topi destul de repede si va patrunde in coaja lor .
In caz ca mai raman si pentru a doua zi , se pastreaza foarte bine inveliti doar cu un servetel .
Atentie insa la coacere pentru ca se ard foarte repede :)
Pofta buna ! ! !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu