marți, 4 octombrie 2011

Mini Gugulufi Fara Gluten


           Ingrediente :
- 5 oua mari
- 6 linguri de faina ( Mix Pan , Schar  )
- 5 linguri ulei
- 5 linguri zahar
- 1 lingrita de cacao ( Dr Oetker )
- esenta de vanilie ( Dr Oetker )
- esenta de cafea ( Dr Oetker )
- coaja de lamaie
- un praf de bicarbonat ( Dr Oetker )
- 2 linguri de zahar pudra

               Preparare :




Se separa albusul de galbenus si se bate albusul spuna si apoi se adauga 2 linguri de zahar si se bate pana se topeste zaharul , peste galbenus se pune bicarbonatul , uleiul  si restul de zahar si se bate pana se topeste zaharul . Apoi se amesteca albusul cu galbenusul .


                   Se adauga faina si se amesteca bine bine ...



   Apoi se separa in 2 compozitia , se pune intr-un bol cam 7-8 linguri din compozitie si se amesteca cu esenta de vanilie si coaja de lamaie .


            In compozitia ramasa se pune cacaoa si esenta de cafea dupa gust .


      Se unge tava cu ulei sau unt si se pune compozitia de lamaie si  vanilie in parti egale .


  Apoi se pune compozitia de cacao si cafea . Se da la cuptor circa 15 minute si se cauta cu o scobitoare .


  Intre timp pregatim zaharul pudra din care se pune separat 3 lingurite de zahar cu o lingura jumate de apa fierbinte si esenta de vanilie sau lamaie  .



                Se amesteca bine bine zaharul pudra cu apa pana dispar gogolosi .


                 Ungem gugulufi cu siropul din zahar iar apoi ii pudram bine cu zahar .


                  Merg foarte foarte bine cu lapte rece dar sunt buni si simpli .


                         Zaharul se va topi destul de repede si va patrunde in coaja lor .


    In caz ca mai raman si pentru a doua zi , se pastreaza foarte bine inveliti doar cu un servetel .


                           Atentie insa la coacere pentru ca se ard foarte repede :)


                                                           Pofta buna ! ! !




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu