Ingrediente :
- 150 gr faina ( Mix Pan , Schar )
- 150 gr faina de orez ( Diafitt )
- 80 gr nuca de cocos ( Diafitt )
- 80 gr zahar
- 100 gr unt ( Albalact , Fulga , Danone )
- 2 linguri smantana ( Albalact , Danone )
- 2 linguri cacao ( Diafitt , Dr Oetker )
- esenta de vanilie ( Dr Oetker )
- esenta de rom ( Dr Oetker )
- glazura duo ( Dr Oetker )
- 1 galbenus
- un praf de copt ( Diafitt )
Preparare :
Se pun intr-un bol faina de orez ( daca nu aveti faina de orez puteti macina orez ) , faina Mix Pan , galbenusul , zaharul , praful de copt , untul apoi se framanta bine .
Cand aluatul a luat toata faina , il impartim in doua .
In jumate din aluat punem o jumatate de lingura de smantana , esenta de rom si nuca de cocos , apoi framantam 5 minute si intindem o "foaie" subtirica dar aveti grija sa nu se rupa ( nu recomand sa o intindeti pe tocator sau plansa pentru ca se va lipi , recomand o folie ) .
Inainte de a intinde aluatul , facem o bila ( altfel se va sfarma pe margini ) .
In jumatatea ramasa punem cacaoa , smantana si esenta de rom , e posibil ca aluatul sa mai ceara faina , nu e nici o problema , puteti adauga pana il puteti face bila .
Aveti grija sa nu fie prea moale .
Ei bine se procedeaza exact ca si la foaia alba , se intinde pe o folie , doar ca se intinde mai subtire decat foaia alba .
Aici e partea "grea" , nu conteaza cum lipiti foile , partea neagra prima sau partea alba , dar aveti grija pentru ca foile tind sa se rupa , dupa ce punem foile una peste alta le rulam cu grija si nu apasam prea tare , incercati sa faceti "rulada" cat mai uniforma pentru ca altfel unii vor iesi prea mici si altii prea mari .
Dam rulada fix 7 minute la congelator ( daca o lasati prea mult va ingheta iar daca o lasati prea putin va fi prea moale ) , apoi o scoatem din folie ( recomand sa fie rapid pentru ca se inmoaie foarte repede ) .
Apoi incepem sa feliem rulada dar atentie , nu apasam , ci taiem exact cum am felia salamul .
Le taiati felii potrivite si nu se ung cu nimic .
Le punem in tava dar lasam putin spatiu sa nu se lipeasca intr ele . Le lasam la cuptor pana primesc o culoare rosiatica , apoi ii scoatem pe un platou si ii lasam sa se raceasca , pana pregatim glazura ( eu nu am facut exact cum scria pe plic , am taiat plicul nu doar intr-un colt si de tot si l-am lasat sa fiarba 3 minute la foc mic intr-o cratita cu apa .
Putem amesteca glazura si asa vom obtine o nuanta de ciocolata cu lapte , sau o putem folosi asa cum e .
Se modeleaza foarte usor si se intareste destul de repejor .
Biscuitii se pot pastra intr-o cutie cu inchidere ermetica sau pusi pe un platou .
Merg foarte bine cu lapte , ceai sau cafea .
Merg foarte bine cu lapte , ceai sau cafea .
Daca doriti ii puteti lasa simpli sau doar pudrati cu zahar .
La inceput adica cat sunt calzi sunt putin mai mai , dar odata ce se racesc se fac mai "crocanti" .
Sunt niste biscuitii care merg foarte bine si ca gustari dar si pentru micul dejun .
Pofta buna ! ! !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu