miercuri, 2 noiembrie 2011

Biscuiti bicolori Fara Gluten


                Ingrediente :

- 150 gr faina ( Mix Pan , Schar )
- 150 gr faina de orez ( Diafitt )
- 80 gr nuca de cocos ( Diafitt )
- 80 gr zahar
- 100 gr unt ( Albalact , Fulga , Danone )
- 2 linguri smantana ( Albalact , Danone )
- 2 linguri cacao ( Diafitt , Dr Oetker )
- esenta de vanilie ( Dr Oetker )
- esenta de rom  ( Dr Oetker )
- glazura duo  ( Dr Oetker )
- 1 galbenus
- un praf de copt ( Diafitt )



                     Preparare : 

   Se pun intr-un bol faina de orez ( daca nu aveti faina de orez puteti macina orez ) , faina Mix Pan , galbenusul , zaharul , praful de copt , untul apoi se framanta bine . 


                                          Cand aluatul a luat toata faina , il impartim in doua .


  In jumate din aluat punem o jumatate de lingura de smantana , esenta de rom si nuca de cocos , apoi framantam 5 minute si intindem o "foaie" subtirica dar aveti grija sa nu se rupa ( nu recomand sa o intindeti pe tocator sau plansa pentru ca se va lipi , recomand o folie )  . 


                     Inainte de a intinde aluatul  , facem o bila ( altfel se va sfarma pe margini ) .


       In jumatatea ramasa  punem cacaoa , smantana si esenta de rom , e posibil ca aluatul sa mai ceara faina , nu e nici o problema , puteti adauga pana il puteti face bila .            


                                                      Aveti grija sa nu fie prea moale .


   Ei bine se procedeaza exact ca si la foaia alba , se intinde pe o folie , doar ca se intinde mai subtire decat foaia alba .


       Aici e partea "grea" , nu conteaza cum lipiti foile , partea neagra prima sau partea alba , dar aveti grija pentru ca foile tind sa se rupa , dupa ce punem foile  una  peste alta le rulam cu grija si nu apasam prea tare , incercati sa faceti "rulada" cat mai uniforma pentru ca altfel unii vor iesi prea mici si altii prea mari .               


   Dam rulada fix 7 minute la congelator ( daca o lasati prea mult va ingheta iar daca o lasati prea putin va fi prea moale )  , apoi o scoatem din folie ( recomand sa fie rapid pentru ca se inmoaie foarte repede ) .  


   Apoi incepem sa feliem rulada dar  atentie , nu apasam , ci taiem exact cum am felia salamul .    


                                              Le taiati felii potrivite si nu se ung cu nimic .

  
     Le punem in tava dar lasam putin spatiu sa nu se lipeasca intr ele .  Le lasam la cuptor pana primesc o culoare rosiatica , apoi ii scoatem pe un platou si ii lasam sa se raceasca  , pana pregatim glazura ( eu nu am facut exact cum scria pe plic , am taiat plicul nu doar intr-un colt si de tot si l-am  lasat sa fiarba 3 minute la foc mic intr-o cratita cu apa .


   Putem amesteca glazura si asa vom obtine o nuanta de ciocolata cu lapte , sau  o putem folosi  asa cum e .


                                 Se modeleaza foarte usor si se intareste destul de repejor .


                        Biscuitii se pot pastra intr-o cutie cu inchidere ermetica sau pusi pe un platou  .
                                           Merg foarte bine cu lapte , ceai sau cafea .   


                                   Daca doriti ii puteti lasa simpli sau doar pudrati cu zahar .


     La inceput adica cat sunt calzi sunt putin mai mai , dar odata ce se racesc se fac mai "crocanti" .    


                   Sunt niste biscuitii care merg foarte bine si ca gustari dar si pentru micul dejun .  


                                                                 Pofta buna ! ! !

 






 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu