miercuri, 29 iunie 2011

Clatite cu gem Fara Gluten


          Ingrediente :
- 3 oua
- 250- 300 ml lapte ( depinde cat de subtiri le vreti )
- 200 gr faina ( Mix Patisserie )
- 4 linguri de zahar
- un varf de cutit bicarbonat
- ulei pt copt


    Preparare :

Se bat ouale bine impreuna cu zaharul apoi se adauga faina  treptat ( atentie la gogolosi ) si apoi laptele tot treptat . Insa atentie , aluatul se va ingrosa tot mai tare e posibil daca il lasati cateva ore sa mai fie necesar sa adaugati inca putin lapte . Puteti pune si arome sau coaja de fructe zaharizata .



  Mai avem nevoie de gem si topping ( gemul  se poate inlocui cu miere sau pot consuma chiar si simple ) . Eu am amestecat gem de cirese cu gem de capsuni  .



          In loc de topping putem folosi sirop de capsuni , cirese , zmeura sau visine .
                     La sirop avem nevoie de :  100gr fructe si 100 gr zahar .
                              Se amesteca pana se obtine siropul ...


Pont : Daca lasati aluatul 24 de ore la frigider clatitele  vor deveni mai pufoase pentru ca faina are timp sa se inmoaie dar mai trebuie adaugat lapte , pentru ca se ingroasa foarte tare . 


2 comentarii:

  1. Buna. De unde se poate cumpara faina Mix Patisserie ? Si la ce pret e ? Multumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere
  2. ReteteeFaraGluten23 august 2011 la 17:10

    Buna..depinde in ce oras sunteti..in Cluj se gaseste la Sanatatea Verde , sau se poate comanda online de pe diverse site-uri ..

    RăspundețiȘtergere