miercuri, 4 ianuarie 2012
Acoperis de casuta Fara Gluten
Ingrediente :
Foi:
- 1 ou
- 100 gr zahar
- 50 gr unt ( ZuZu , Albalact )
- 1 lingurita cacao ( Diafitt , Dr Oetker )
- 250 gr faina ( Mix Patiserrie - Schar )
- 4 linguri de lapte ( ZuZu , Fulga )
- 1 lingura miere
Crema :
- 60 gr amidon de porumb sau budinca de vanilie ( Diafitt )
- 750 ml lapte ( ZuZu , Fulga )
- esenta de vanilie ( Dr Oetker )
- 3 plicuri zahar vanilat ( Diafitt )
- 100 gr zahar
- 100 gr unt ( ZuZu , Fulga )
- 50 gr ciocolata de menaj ( Diafitt )
- 15 gr unt ( ZuZu , Fulga )
- 10 ml apa
Preparare :
Se pun intr-un bol : untul , mierea , zaharul , 4 linguri de lapte iar apoi se adauga treptat faina ca sa nu faca gogolosi apoi framantati bine de tot .
Se taie aluatul in doua iar o jumatate se intinde cu sucitorul pe dosul unei tavi normale .
In cazul in care nu reusiti sa intindeti cat mai bine pe colturi , mai puteti adauga din jumatatea ramasa dar atentie sa nu adaugati prea mult . Sucitorul se unge cu ulei .
Se taie foaia in 3 dar sa fie cat mai uniforme in latime apoi se da la cuptor 10 -15 minute .
In jumatatea ramasa adaugam cacaoa si framantam bine .
Impartim aluatul in 6 bucati si il ungem cu ulei pentru a nu se lipi de maini sau tava .
Se fac 6 bete cam la fel de lungi si se pun la cuptor 5 - 10 minute in functie de cuptor .
Cat se racesc foile si betisoarele putem face crema :
Punem laptele la fiert si adaugam zaharul vanilat , amidonul si esenta de vanilie se procedeaza exact ca si la budinca . Apoi lasam budinca la racit dar mai amestecam din cand in cand pentru a nu se intari prea tare .
Batem untul spuma cam 5 minute .
Apoi adaugam zaharul facut pudra si mai batem 3 minute .
Dupa ce s-a racit budinca , adaugam untul peste budinca si amestecam incontinuu , eventual mai adaugam esenta de vanilie .
Se amesteca bine si pregatim foile si betisoarele .
Casuta se face destul de usor , doar ca betisoarele si foile tind sa se rupa foarte usor , punem o foaie , un strat de crema , 3 betisoare si iar un strat de crema 2 betisoare iar un strat de crema si ultimul betisor iar apoi lipim si acoperisul dar cu grija pentru ca se rup foarte usor .
Apoi pregatim glazura , punem apa si untul intr-un vas care e pe baie de abur iar apoi adaugam ciocolata si amestecam incontinuu .
O puteti lasa sa se intareasca putin sau o puneti in doua straturi .
Se tine la rece cel putin 4 ore inainte de servire pentru a se inmuia foile si betisoarele , aveti grija insa cand taiati pentru ca foile tot tind sa se sfarme .
Deasupra , peste ciocolata se poate pune nuca de cocos .
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Buna,
RăspundețiȘtergerearata foarte delicios toate retetele tale si cu siguranta am sa le incerc pe toate, dar am o intrbare, am vazut ca folosesti glazura, toping, acestea nu contin gluten?
Buna , ma bucur foarte mult ca va plac retetele . Pentru glazura duo de la Dr Oetker am primit confirmarea ca nu contine gluten , iar in ceea ce priveste toppingul inca la noi in tara nu se gaseste varianta fara gluten dar se poate prepara si in casa , promit ca revin cu o reteta curand :)
RăspundețiȘtergere