joi, 14 iulie 2011

Mancarica de cartofi cu costita marinata Fara Gluten


     Ingrediente :

- 1 kg cartofi
- 300 gr costita marinata
- 1 ceapa maricica
- sare
- piper
- ulei
- apa
- mirodenii ( patrunjel , marar , busuioc etc ) ( Fuchs )


  Preparare

Se taie ceapa marunt si se pune la calit in putin ulei , apoi se adauga apa si se fierbe putin ( pentru a nu se simti ) , se pune un pahar de apa ( circa 200 ml ) si apoi se adauga costita si se lasa la foc mic 30 de minute amestecand din cand in cand apoi se adauga cartofi si se lasa la foc mic pana cand cartofi incep sa se sferme si se formeaza un sos gros .




Pentru a marina costita avem nevoie de 20 gr ulei de masline , 100 ml apa , un praf de sare si unul de piper ( alb ) , si 100 ml pasta de rosii . Se lasa la congelator peste noapte intr-o punga cu sosul obtinut si se scoate cu 2 ora inainte de pregatire .  Sosul ramas se poate pune in loc de apa dupa prajirea ceapei ( se completeaza cu apa restul cantitatii ) .

                                         Costita se taie in "felii" .



                                       Atentie la ceapa sa nu se arda !



                                           Cartofi se taie in cuburi potrivite .


     In cazul in care o preferati mai groasa se poate pune 20 gr gris de orez cand se adauga cartofii .




Pofta buna ! ! !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu