Ingrediente :
- 6 oua
- 3 linguri gris de orez ( Medalim )
- 9 linguri faina ( Mix Pan Schar )
- 50 gr unt ( Napolact , Fulga , Zuzu etc )
- 50 ml ulei
- 50 gr stafide
- 8 linguri zahar
- esenta de vanilie ( Dr Oetker )
- 1 praf de sare
- bicarbonat ( Dr Oetker )
- 4 mere potrivite
- scortisoara ( Fuchs )
Preparare :
Se dau merele prin razatoare si se scurg bine apoi se amesteca cu 2 linguri de zahar si scortisoara dupa gust . Se lasa la "inmuiat" 40 de minute
. Se separa galbenusul de albus si se pun in boluri separate , se bat albusurile spuma impreuna cu 3 linguri de zahar .Peste galbenusuri se adauga zaharul ramas , esenta de vanilie , praful de sare , untul , bicarbonat si 3 linguri din albusul batut spuma , se amesteca bine impreuna cu albusul batut spuma .
Se adauga faina si se amesteca cu grija pentru ca se fac gogolosi foarte usor .
Se lasa 3 minute la odihnit .
Se tapeaza o tava cu faina , dar atentie sa acopere cat mai mult din fundul tavii pentru ca se va prinde foarte tare .
Dupa ce au trecut cele 3 minute , se toarna primul strat din compozitie ( putin mai mult de jumate ) apoi se presara grisul .
Dupa ce grisul este presarat se pun merele intr-un singur strat , apoi se pun stafidele .
Dupa ce s-au pus merele si stafidele se mai poate presara scortisoara daca doriti sa fie aromata tare .
Apoi se pune si ultimul strat din compozitia de oua , Se pune la cuptorul incins circa 40 de minute in functie de cuptor . Se poate incerca ( pe mijloc ) cu o scobitoare , daca ramane aluat , nu e copt , daca scobitoarea iese curata atunci e copt .
Cand o scoateti de la cuptor se poate presara zahar pudra pentru decor .
Atentie cand o scoateti din tava mare atentie pentru ca se va "rupe" pe mijloc , unde e stratul de mere .
Se poate servi simpla , cu ceai sau chiar cu lapte .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu