luni, 19 septembrie 2011

" Prajitura cu mere " Fara Gluten


             Ingrediente :
- 6 oua
- 3 linguri gris de orez ( Medalim )
- 9 linguri faina ( Mix Pan Schar )
- 50 gr unt ( Napolact , Fulga , Zuzu etc )
- 50 ml ulei
- 50 gr stafide
- 8 linguri zahar
- esenta de vanilie ( Dr Oetker )
- 1 praf de sare
- bicarbonat ( Dr Oetker )
- 4 mere potrivite
- scortisoara ( Fuchs )

             Preparare :


 Se dau merele prin razatoare si se scurg bine apoi se  amesteca cu 2 linguri de zahar si scortisoara dupa gust . Se lasa la "inmuiat" 40 de minute


 .  Se separa galbenusul de albus si se pun in boluri separate , se bat albusurile spuma impreuna cu 3 linguri de zahar .Peste galbenusuri se adauga zaharul ramas , esenta de vanilie , praful de sare , untul , bicarbonat si 3 linguri din albusul batut spuma , se amesteca bine impreuna cu albusul batut spuma . 


  Se adauga faina si se amesteca cu grija pentru ca se fac gogolosi foarte usor .


Se lasa 3 minute la odihnit .


 Se tapeaza o tava cu faina , dar atentie sa acopere cat mai mult din fundul tavii pentru ca se va prinde foarte tare .


 Dupa ce au trecut cele 3 minute , se toarna primul strat din compozitie ( putin mai mult de jumate ) apoi se presara grisul .

 Dupa ce grisul este presarat se pun merele intr-un singur strat , apoi se pun stafidele .


Dupa ce s-au pus merele si stafidele se mai poate presara scortisoara daca doriti sa fie aromata tare .


 Apoi se pune si ultimul strat din compozitia de oua , Se pune la cuptorul incins circa 40 de minute in functie de cuptor . Se poate incerca ( pe mijloc ) cu o scobitoare , daca ramane aluat , nu e copt , daca scobitoarea iese curata atunci e copt .


 Cand o scoateti de la cuptor se poate presara zahar pudra pentru decor .


  Atentie cand o scoateti din tava mare atentie pentru ca se va "rupe" pe mijloc , unde e stratul de mere . 


                   Se poate servi simpla , cu ceai sau chiar cu lapte .
    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu