luni, 19 septembrie 2011

Tort de mere Fara Gluten


           Ingrediente :

- 4 mere mari 
- 9 oua 
- 100 gr miez de nuca
- esenta de vanilie ( Dr Oetker )
- 200 gr zahar + 3 linguri de zahar
- 700 ml lapte
- 5 linguri faina ( Mix Pan , Schar  )
- bicarbonat ( Dr Oetker )

         Preparare :





   Se prepara crema exact ca si la crema de zahar ars : se caramelizeaza 50 gr de zahar si se intinde pana la "gura" cratitei , apoi se bat 6 oua  impreuna cu 150 gr de zahar si esenta de vanilie si laptele  . Se macina nuca si se curata merele si se taie jumatati , se presareaza cu scortisoara .




Se aseaza merele in cratita .


                              Se presara nuca peste ele .



Se toarna compozitia facuta din oua si lapte  


Se pune la cuptor pentru 30 de minute


                        Daca se ridica merele sus , se imping in jos cu o furculita chiar inainte de a turna blatul  .


 Intre timp  ( cat timp e crema la cuptor ) se separa cele 3 oua ramase si se bat albusurile spuma impreuna cu 3 linguri de zahar .



                        Apoi se amesteca albusul cu galbenusul .
                Se adauga faina , bicarbonatul si esenta de vanilie . Iar compozitia obtinuta se pune peste crema scoasa de la cuptor ( nu se lasa la racit )


  Se pune iar la cuptor pentru circa inca 30 de mintue . Cand blatul e copt , se rastoarna pe un platou cu blatul in jos si se lasa asa pana se raceste ( pentru a se siropa ) .



 Cand s-a racit se poate taia ( daca il taiati cat e cald riscati sa se imprastie crema iar blatul va avea o textura ciudata pentru ca se siropeaza in timp ) .
  
     
                                                             Pofta buna ! ! ! 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu