Ingrediente :
- 4 mere mari
- 9 oua
- 100 gr miez de nuca
- esenta de vanilie ( Dr Oetker )
- 200 gr zahar + 3 linguri de zahar
- 700 ml lapte
- 5 linguri faina ( Mix Pan , Schar )
- bicarbonat ( Dr Oetker )
Preparare :
Se prepara crema exact ca si la crema de zahar ars : se caramelizeaza 50 gr de zahar si se intinde pana la "gura" cratitei , apoi se bat 6 oua impreuna cu 150 gr de zahar si esenta de vanilie si laptele . Se macina nuca si se curata merele si se taie jumatati , se presareaza cu scortisoara .
Se aseaza merele in cratita .
Se presara nuca peste ele .
Se toarna compozitia facuta din oua si lapte
Se pune la cuptor pentru 30 de minute
Intre timp ( cat timp e crema la cuptor ) se separa cele 3 oua ramase si se bat albusurile spuma impreuna cu 3 linguri de zahar .
Apoi se amesteca albusul cu galbenusul .
Se adauga faina , bicarbonatul si esenta de vanilie . Iar compozitia obtinuta se pune peste crema scoasa de la cuptor ( nu se lasa la racit )
Se pune iar la cuptor pentru circa inca 30 de mintue . Cand blatul e copt , se rastoarna pe un platou cu blatul in jos si se lasa asa pana se raceste ( pentru a se siropa ) .
Cand s-a racit se poate taia ( daca il taiati cat e cald riscati sa se imprastie crema iar blatul va avea o textura ciudata pentru ca se siropeaza in timp ) .
Pofta buna ! ! !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu