sâmbătă, 5 noiembrie 2011

Tarta cu ananas Fara Gluten


                 Ingrediente :
- 75 gr faina ( Mix Pan , Schar )
- 75 gr faina de orez ( Diafitt )
- 50 gr zahar 
- 50 gr unt ( Albalact , Danone , Fulga )
- 1 ou
-10 gr gelatina ( Dr Oetker , Diafitt )
- 1 budinca de vanilie ( Diafitt )
- 100 ml lapte
- esenta de vanilie



                 Preparare :

 Se amesteca faina ( Mix Pan ) , faina de orez , untul , 30 gr zahar oul batut bine apoi se amesteca toate si se framanta 5 minute .

                                        Apoi facem o bila si il lasam la odihnit 5 minute  .


    Eu le-am  facut in forme de cosulete , daca aveti forme de mini tarte sau chiar o forma mare de tarta e si mai bine , modelam aluatul dar atentie sa nu fie prea gros .   


  Dupa ce terminam , intepam fiecare forma cu o furculita ( pentru a nu creste prea tare ) apoi le dam la cuptor pana devin rosiatice .   


                             Pana devin tartele rosiatice taiem ananasul cuburi .


                             Si scurgem siropul printr-o sita ( sa nu ramana resturi de ananas ) .


 Intre timp facem budinca , eu am pus doar jumate din plic si cam 100 ml lapte si 20 gr zahar si fierbem la foc mic pana se ingroasa apoi amestecam siropul de ananas cu gelatina si  o incalzim putin la foc mic ( nu o fierbem ).  
                       
  Cand tartele s-au copt le ungem cu un strat de budinca si le lasam putin sa se intareasca .


   Apoi punem cubulete de ananas in fiecare tarta iar apoi punem siropul de gelatina peste cubulete .    
   

                                         Se lasa la rece 2 ore apoi se pot servi .  


                             Se pot pudra cu putin zahar , sau le puteti lasa simple .
 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu