Ingrediente :
- 300 gr faina de malai ( Drafitt )
- 1 l apa
- branza de casa
- sare
- slaninuta prajita
Preparare :
Se fierbe bine mamaliga cu un praf de sare .
Prajim slaninuta si daca vrem mamaliguta mai "crocanta" prajim si soric .
Dam branza prin razatoare .
Si ne apucam de treaba , punem cate un strat de mamliguta , unul de slaninuta cu untura si unul de branza .
O tinem tot asa pana ajungem la ultimul strat cand o sa intindem mamliguta cu "o burtica" in afara , pentru a se putea intinde cat mai bine branza .
In ultimul strat putem sa punem si putin piper .
Mamaligutei ii place sa se odihneasca putin , nu mult , suficient cat sa intre aromele bine in ea .
In cazul in care s-a racit prea tare si vreti sa o incalziti se poate reicalzi intr-o tigaie fara ulei .
Merge foarte bine si cu gem de orice fel , dar cu cel de prune merge de minune .
Se poate consuma si rece cat si calda .
Se poate consuma si cu lapte ....
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu