luni, 28 noiembrie 2011

Ciorba de cartofi cu taitei Fara Gluten


                    Ingrediente :

- 300 gr cartofi
- 1 morcove mare 
- 20 gr telina
- 30 gr pastarnac
- 1 ceapa
- 3 oua
- 100 gr taitei ( Naturbit - Galindo de la Diafitt )
- sare
- piper ( Fuchs )
- afumatura ( costite , ciolan etc )
- frunze de patrunjel ( Fuchs )
- 500 ml smantana ( Albalact , Danone ) 
                     Preparare :


     Spalam bine afumatura si o punem la fiert in 3 l  apa .  Taiem ceapa marunt si  o adaugam cand incepe apa sa fiarba .  


   Taiem morcovul , telina si patrunjelul marunt si le adaugam peste afumatura cand este pe jumatate fiarta .  


 Taiem cartofii cuburi potrivite si ii adaugam peste restul ingredientelor cand morcovul este fiert .
 
                                       Apoi punem 500 ml de apa la fiert cu un praf de sare .


                                  Taiteii  se pot adauga intregi sau se pot rupe in doua sau trei .


                   Se fierb taiteii si se spala bine cu jet de apa calda iar apoi se adauga in ciorba .   


                           Smantana trebuie sa fie la temperatura camerei , la fel si ouale ( daca ingredientele nu sunt la temperatura camerei riscati sa se branzeasca atunci cand o adaugati in ciorba ) .


                                         Se bat ouale cu un praf de sare .


                       Apoi adaugam smantana si le batem bine cu mixerul ( ciorba nu trebuie sa fie fierbinte atunci cand adaugam smantana si ouale pentru ca se va branzi )  . 
                                                 Se pastreaza la frigider .


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu