Ingrediente :
- 300 gr cartofi
- 1 morcove mare
- 20 gr telina
- 30 gr pastarnac
- 1 ceapa
- 3 oua
- 100 gr taitei ( Naturbit - Galindo de la Diafitt )
- sare
- piper ( Fuchs )
- afumatura ( costite , ciolan etc )
- frunze de patrunjel ( Fuchs )
- 500 ml smantana ( Albalact , Danone )
Preparare :
Spalam bine afumatura si o punem la fiert in 3 l apa . Taiem ceapa marunt si o adaugam cand incepe apa sa fiarba .
Taiem morcovul , telina si patrunjelul marunt si le adaugam peste afumatura cand este pe jumatate fiarta .
Taiem cartofii cuburi potrivite si ii adaugam peste restul ingredientelor cand morcovul este fiert .
Apoi punem 500 ml de apa la fiert cu un praf de sare .
Taiteii se pot adauga intregi sau se pot rupe in doua sau trei .
Se fierb taiteii si se spala bine cu jet de apa calda iar apoi se adauga in ciorba .
Smantana trebuie sa fie la temperatura camerei , la fel si ouale ( daca ingredientele nu sunt la temperatura camerei riscati sa se branzeasca atunci cand o adaugati in ciorba ) .
Se bat ouale cu un praf de sare .
Apoi adaugam smantana si le batem bine cu mixerul ( ciorba nu trebuie sa fie fierbinte atunci cand adaugam smantana si ouale pentru ca se va branzi ) .
Se pastreaza la frigider .
Se pastreaza la frigider .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu