- 300 gr faina ( Mix Pan , Schar )
- 50 gr untura
- 4 linguri de zahar pudra
- 8 linguri ulei
- 10 linguri lapte
- 1 ou
- 1 borcan gem de capsuni
- 100 gr nuca taiata sau macinata
- 3 gr drojdie
- coaja de lamaie zaharizata
- un praf de sare
- forme pentru cosulete
Preparare
Dupa ce aluatul a luat faina adaugam uleiul , laptele si 3 sferturi dintr-un ou batut bine .
Se framanta bine 5 - 10 minute .
Formele nu trebuie unse pentru ca aluatul este suficient de uns , aluatul e preferabil sa fie grosut in forme , altfel vor fi foarte "crocanta" cosuletele .
Se taie nuca cat mai marunt sau se macina , si se prajeste .
Apoi se amesteca cu gemul .
Puteti adauga zahar pudra daca nu este suficient de dulce .
Gemul trebuie sa fie putin mai tare , altfel va "fierbe" .
Se pune gemul amestecat cu nuca in cosulete .
Dar aveti grija , cosuletel vor mai creste , deci nu le umpleti prea tare .
Se pot lasa la dospit inainte sa le bagati in cuptor , e preferabil ca cuptorul sa fie bine incalzit inainte sa le puneti la copt .
Se scot de la cuptor dupa ce primsc o culoare rosiatica .
Se pudreaza cu zahar , sau se pot lasa asa , nepudrate .
Se pastreaza foarte bine la temperatura camerei .
Se pot consuma cu lapte ....
Daca nu ies usor din forma , le puteti bate putin de tava si ies mult mai usor .
Daca doriti sa fie mai moi , le puteti pune cat sunt calde intr-o cutie cu inchidere ermetica .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu