- 270 ml apa
- 5 gr drojdie ( Dr Oetker )
- 1 punga faina ( Aglutela Special )
- 2 linguri ulei
Se amesteca drojdia cu apa si uleiul , apoi se adauga faina amestecand continuu .
Nu se adauga sare .

Se amesteca aluatul 10 minute ( daca mai e nevoie se pune apa ) aluatul se va intari pe masura ce il amestecati . Se lasa la dospit 60 de minute , apoi se intinde in precum "franzela" .
Se pune painea intr-o tava mica ( sau se face una din hartie de copt ) se unge cu ulei deasupra apoi se baga in cuptor 30-35 de minute .
Inainte de a baga painea in cuptor se inveleste bine cu o folie de staniol ( altfel se intareste coaja tare ) .
Dupa ce se scoate painea se inveleste intr-un prosop si se lasa la racit .
Apoi se taie felii si se pun in pungi , se pastreaza la frigider .
Atentie la pungi , trebuie sa fie legate bine , pentru ca oricum paine este destul de uscata .
Pofta buna ! ! !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu