Ingrediente :
- 400 gr carne tocata
- 300 gr cartofi
- 5 oua
- mirodenii , patrunjel leustean marar etc ( Fuchs )
- sare
- piepr
Preparare :
Se curata cartofii si se dau prin razatoare ( cea mica ) apoi se storc bine si se adauga sarea , piperul , ouale mirodeniile si carnea . Se amesteca bine si se prepara precun chiftelele normale...Dar atentie ca se lipesc usor de tigaie daca nu e suficient de incinsa ..
Pentru sos avem nevoie de :
- 3-4 linguri de faina orez ( cea pentru panificatie nu o indic in rantasuri sau ingroseli , pentru ca se intinde sau se face gogoloase prea mari )
- 3 linguri ulei din uleiul ramas de la prajitul chiftelelor
- bulion , in functie de cat de moale sau tare il doriti
- zahar in functie de cat de dulce il doriti
- piper
- un praf de sare
Se pune uleiul la incins si se prajeste faina 2- 3 minute ..
Apoi se adauga bulionul , zaharul , sarea si piperul dupa gust ...
Se poate servi cu paine sau piure de cartofi .
Dar chiftelele se pot servi si simple...
Pofta buna ! ! !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu