Ingrediente :
- 4 oua
- 4 linguri de zahar
- 3 linguri jumate de faina ( Mix patisserie , Schar )
- 1 linguri ulei
- 1 lingura cacao ( Dr Oetker )
- un varf de cutit praf de bicarbonat ( Dr Oetker )
- esenta de vanilie ( Dr Oetker )
Preparare :
Se separa ouale , se bat albusurile spuna cu 2 linguri de zahar ( dupa ce s-a facut spuma se pune zaharul , pentru ca daca se pune la inceput nu se mai bat suficient ) si apoi se bat galbenusurile spuma cu celalalte 2 linguri de zahar ( unul din secrete la chec pentru a fi pufos e sa adaugi o lingura buna din albusul batut in galbenus inainte sa incepeti sa il bateti pentru ca atunci galbenusul va deveni o spuma consistenta ) , dupa ce se bate spuma galbenusul se adauga bicarbonatul stins in otet sau lamaie , 10 linguri de ulei si esenta .
Se pune aluatul in tava de chec dar se lasa 3 - 4 linguri din compozitie si se adauga cacaoa si se mai pune o lingura de ulei ( pentru ca cacaoa usuca foarte tare compozitia si altfel va fi sec .

Apoi se tine aluatul obtinut prin amestecarea cu cacao .
Se lasa la copt in functie de foc si cuptor , in jur de 20- 30 de minute .
Se poate servi simplu sau cu lapte .
Dupa ce s-a copt se infoliaza pentru ca se intareste , si se baga la frigider .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu