joi, 14 iulie 2011

Chec cu cacao Fara Gluten


      Ingrediente :

- 4 oua
- 4 linguri de zahar
- 3 linguri jumate de faina  ( Mix patisserie , Schar )
- 1 linguri ulei
- 1 lingura cacao ( Dr Oetker )
-  un varf de cutit praf de bicarbonat ( Dr Oetker )
- esenta de vanilie ( Dr Oetker )



     Preparare :

Se separa ouale , se bat albusurile spuna cu 2 linguri de zahar ( dupa ce s-a facut spuma se pune zaharul , pentru ca daca se pune la inceput nu se mai bat suficient ) si apoi se bat galbenusurile spuma cu celalalte 2 linguri de zahar  ( unul din secrete la chec pentru a fi pufos e sa adaugi o lingura buna din albusul batut in galbenus inainte sa incepeti sa il bateti pentru ca atunci galbenusul va deveni o spuma consistenta ) , dupa ce se bate spuma galbenusul se adauga bicarbonatul stins in otet sau lamaie , 10 linguri de ulei  si esenta .



 Se amesteca galbenusul cu albusul si se adauga faina incet pentru ca se fac foarte usor gogolosi .



  
Se pune aluatul in tava de chec dar se lasa 3 - 4 linguri din compozitie si se adauga cacaoa si se mai pune o lingura de ulei ( pentru ca cacaoa usuca foarte tare compozitia si altfel va fi sec .

                                 
                       Apoi se tine aluatul obtinut prin amestecarea cu cacao .


Se lasa la copt in functie de foc si cuptor , in jur de 20- 30 de minute .


                                                Se poate servi simplu sau cu lapte .

 
             Dupa ce s-a copt se infoliaza pentru ca se intareste , si se baga la frigider .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu