joi, 24 noiembrie 2011

Aluat pentru paste Fara Gluten


                   Ingrediente :

- 100 gr faina ( Diafitt-Barbara )
- 1 ou
- 2 linguri ulei
- 1 lingurita apa

                     Preparare :


         Se bate oul cu o furgulita si nu se adauga sare ( pentru ca sarea inmoaie aluatul si nu il lasa sa se usuce ) , apoi adaugam ulei , apa si faina . Ei bine la faina trebuie sa aveti grija , fiecare faina este diferita ( de exemplu faina Mix Pan de la Schar cere mai multa apa dar in timp ce il framantati el se inmoaie ) deci recomand sa fie felul de faina specificat ( sau reteta se schimba ) .   


 Se framanta bine , pana aluatul a luat toata faina , apoi il taiati in bucati mai mici si se intinde putin cu un sucitor . Eu am facut voi de lasagna si ravioli cu gem , dar puteti face taiteii , lascute etc .  


                 Foile se dau prin masina de paste , le puteti face cat doriti de subtiri sau groase .


  Foaia pentru lasagna se poate taia si cu un cutit normal dar si un cutit cu rola pentru aluaturi  .  


                    Apoi le puneti pe un servetel sau un prosop , dar cu grija sa nu se rupa .


 . Daca tind sa se ridice marginile mai putem pune un prosop deasupra , si le mai intoarcem din cand in cand  . Foile se pot folosi si inainte sa se usuce .


                           Foaia pentru ravioli trebuie sa fie intinsa putin mai subtire .


                       Gemul trebuie sa fie tare ( sa nu curga ) , apoi facem cam 6 portii dintr-o foaie .


  Apoi invelim gemul cu jumatatea de aluat care a ramas fara gem , daca foaia s-a uscat si nu se mai lipeste , puteti pune cu un deget foarte foarte putina apa intre portile de gem , apoi apasati cu grija sa nu se rupa  .  


 Se taie fiecare portie de gem ( aveti grija sa fie lipite ) si se pun la uscat la fel ca foile de lasagna sau se folosesc proaspete , foile de lasagna se pot pastra intr-o punga de hartie dar ravioli ii puteti pastra si la frigider , tot in punga de hartie .  Pentru a fi siguri ca sunt uscate bine foile de lasagna se lasa intre prosoape peste noapte , dar atentie sa fie puse drepte ( altfel se vor rupe ) iar a doua zi trebuie sa umblati cu grija sa nu crape .     

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu