sâmbătă, 5 noiembrie 2011

Soia cu sos si cus cus Fara Gluten


                     Ingrediente :

- 1 punga soia  cuburi
- 200 gr cus cus ( Cornito , Diafitt )
- 1 ceapa taiata marunt
- 1 morcov
- 1 patrunjel
- sare
- piper ( Fuchs )
- vegeta ( Diafitt )
- ulei



                 

                Preparare :  

  Se da morcovul si patrunjelul prin razatoare  ( partea mica a razatoarei ) apoi se taie ceapa marunt si se caleste ceapa pana se  caramelizeaza apoi se adauga morcovul si patrunjelul si un praf de sare , dupa ce se calesc bine se adauca apa dar nu multa odata , pana se face ca o pasta .


 Apoi se adauga soia ( soia se lasa la inmuiat 20 de minute , apoi se schimba de 3 ori apa pe ea , se strange in mana inainte de a pune apa pe ea , apa trebuie sa fie calduta )   si se lasa foc mic , apoi se prajeste putin .   


                                        Intre timp fierbem cus cus-ul cu un praf de sare .   

     
  Inainte de a adauga cus cus-ul peste sosul de soia , se spala intr-o sita cu apa calduta , apoi se adauga peste sosul de soia si punem putina apa apoi lasam la fiert 5 minute , amestecand incontinuu sa nu se prinda .


                             Apoi adaugam un praf de sare , vegeta , si frunzele de patrunjel  .


                       Se poate pastra la frigider si reincalzi la cuptorul cu microunde .


                          Merge foarte bine cu salata de legume sau muraturi .


 Daca doriti sa nu se simta gustul de porumb , puteti pune mai multa apa atunci cand adaugati cus cus-ul si il lasati sa fiarba mai mult cu sosul de soia .


                                                             Pofta buna ! ! ! 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu