sâmbătă, 5 noiembrie 2011

Ciorba de pui a la grec Fara Gluten


               Ingrediente :

- 200 gr piept de pui
- 100 ml apa
- 1 morcov
- 1 patrunjel
- 40 gr telina
- 40 gr ardei rosu
- 1 ceapa mica
- 5 linguri smantana ( Albalact , Danone )
- piper ( Fuchs , Cosmin )
- sare
- vegeta ( Diafitt )
- frunze de patrunjel ( Fuchs )
- 3 l apa
- 1 galbenus
- lamaie

            Preparare :

               Punem apa la fiert cu un praf de sare si pregatim restul ingredientelor :


                                   Dam morcoul si patrunjelul prin razatoare .


               Taiem ceapa marunt , apoi taiem ardeiul , si patrunjelul  si telina in cuburi potrivite .  

  
   Alegem orezul  apoi adaugam pieptul de pui si dupa ce luam spuma care se va face deasupra adaugam  toate ingredientele de mai sus .


                    Pregatim smantana sa fie la temperatura camerei , la fel si oul .

 
                          Separam galbenusul si il amestecam cu smantana .


 Apoi amestecam piperul , vegeta si un praf de sare , amestecam bine sa nu se faca gogolosi .

                                    
                                          Apoi amestecam laptele cu smantana .


  Cand ciorba este fiarta o luam de pe foc si o lasam 5 minute apoi adaugam incet smantana si sare in caz ca mai este nevoie .


                                    Apoi se pun frunzele de patrunjel  si se amesteca bine .


                                                 Se poate pastra la frigider .


                  Puteti pune lamaia cand ciorba e gata , sau de fiecare data cand o consumati .


                     Puteti pune si putin putin mustar daca o preferati mai condimentata .


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu