Ingrediente :
- 1 dovlecel mare
- 200 gr carne tocata ( se poate pune si mai multa )
- sare
- piper
- usturoi ( dupa gust ) circa 4 catei mari ( sau usturoi granulat Cosmin )
- ulei
Preparare :
Se da dovlecelul prin razatoare ( partea cea mica ) se freaca cu sare si apoi se scurge bine ( se strange in mana tare ) apoi se adauga carnea , sarea si piperul si se da usturoiul prin presa sau se face pasta . Se amesteca bine si se lasa la "odihnit" 5 minute .
Se pune uleiul la incins si se fac "portii" de cate o lingura din aluatul obtinut si se pun in uleiul incis , atentie ca se ard foarte usor avand in vedere ca nu contin paine .
Cand sunt coapte se aseaza pe un servetel 2 - 3 cat e nevoie ( trag destul de mult pentru ca sunt moi ) .
Se pot servi langa piure de cartofi sau simple .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu