marți, 7 iunie 2011

Paine Fara Gluten

 Ingrediente  :

- 300 gr faina ( Mix Pan , Schar )
- 7 gr drojdie ( Dr Oetker )
- 1 lingurita ulei de masline
-  un praf de sare
-  apa calduta cat cuprinde

 Preparare

Se amesteca ingredientele ( drojdia se dizolva in apa circa 50 de ml apa calduta ) apoi se pune apa  si se amesteca pana se omogenizeaza bine , se fac circa 6 - 7 chifle ( nu  se coace in tava in forma de chec pentru ca riscati sa nu se coaca mijlocul ) . Se baga la cuptor circa 20 de minute ( depinde decuptor ).

  ATENTIE ! 
                                          
 Painea nu va primi culoarea rosiatica precum painea de casa pentru ca amidonul nu se "rumeneste" nu recomand trecerea peste 25 de minute de coacere ! . 


                                                           Ingrediente                                                 
                                                          Aluatul
                                                            Chiflele

4 comentarii:

  1. Buna! Felicitari pentru reteta. O voi incerca si eu. Am totusi o intrebare..drojdia de la Dr. Oetker sigur nu contine gluten?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna , multumesc . Drojdia nu contine , dar pentru mai multa siguranta puteti folosi drojdia de la Diafitt pe care este specificat ca nu contine gluten .

      Ștergere
  2. Buna,

    La ce teperatura trebuie reglat cuptorul ( electric in cazul meu ).

    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In mod normal la paine fara gluten ar trebui sa aiba 250 de grade

      Ștergere