Ingrediente :
- 300 gr faina ( Mix Pan , Schar )
- 7 gr drojdie ( Dr Oetker )
- 1 lingurita ulei de masline
- un praf de sare
- apa calduta cat cuprinde
Preparare
Se amesteca ingredientele ( drojdia se dizolva in apa circa 50 de ml apa calduta ) apoi se pune apa si se amesteca pana se omogenizeaza bine , se fac circa 6 - 7 chifle ( nu se coace in tava in forma de chec pentru ca riscati sa nu se coaca mijlocul ) . Se baga la cuptor circa 20 de minute ( depinde decuptor ).
ATENTIE !
Painea nu va primi culoarea rosiatica precum painea de casa pentru ca amidonul nu se "rumeneste" nu recomand trecerea peste 25 de minute de coacere ! .
Ingrediente
Aluatul
Chiflele
Buna! Felicitari pentru reteta. O voi incerca si eu. Am totusi o intrebare..drojdia de la Dr. Oetker sigur nu contine gluten?
RăspundețiȘtergereBuna , multumesc . Drojdia nu contine , dar pentru mai multa siguranta puteti folosi drojdia de la Diafitt pe care este specificat ca nu contine gluten .
ȘtergereBuna,
RăspundețiȘtergereLa ce teperatura trebuie reglat cuptorul ( electric in cazul meu ).
Multumesc
In mod normal la paine fara gluten ar trebui sa aiba 250 de grade
Ștergere