Ingrediente :
- 250 gr paste ( Pasta d'oro , Schar , Diafitt )
- 1 vanata
- 1 conserva de rosii in sos
- 50 gr unt
- ardei iute
- piper ( Fuchs )
- sare
- busuioc ( Fuchs )
- 3 catei de usturoi
- 1 ceapa mica
Preparare :
Curatim vanata si o taiem cuburi potrivite ( daca o curatim un strat subtire va ramane "crocanta" , recomand sa fie un strat mai gros ) apoi o saram bine bine si o lasam la odihnit 40 de minute .
Se scot rosiile din cutie si taie cubulete apoi se pun inapoi in sos .
Se taie ceapa felii subtiri , apoi se taie usturoiul si cateva felii de ardei iute .
Calim ceapa si calim si usturoiul dar foarte putin sa nu devina amarui .
Adaugam vinetele si putina sare si untul apoi le calim bine bine , pana devin moi .
Apoi se adauga rosile taiate marunt si sosul si se mai fierb putin asa .
Se adauga 100 ml de apa si se lasa la odihnit pana fierb pastele cu un praf de sare .
Apoi adaugam pastele si le mai calim putin impreuna cu sosul .
Daca doriti si gasiti puteti rade putin parmezan sau telemea .
Se pastreaza la temperatura camerei intr-o cutie cu inchidere ermetica .
Se pot reincalzi la cuptorul cu microunde , se pot servi si merg foarte bine cu vinete pane .
Pofta buna ! ! !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu