Ingrediente :
- 200 gr amestec de faina
- 100 gr zahar praf
- 125 gr unt moale ( Fulga , Albalact , Zuzu etc )
- 80 gr nuca de cocos alba
- 1 ou
- 1 praf de sare
- 2 plicuri de zahar vanilat ( Dr Oetker )
- 1 lingurita lapte
- folie de aluminiu
- 1 punga
- forme de biscuiti sau un pahar
- gem de capsuni
Preparare :
In amestecul de faina se pune 67 gr faina de orez , 66 gr amidon de porumb si 66 gr amidon de cartofi .
Se intinde o folie de aluminiu destul de lunga . Cand folia este intinsa putem incepe procesarea aluatului , se pune faina intr-un bol apoi se pune untul , zaharul praf si cel de vanilie ( se pastreaza o lingura rasa de zahar din cel 100 gr ) , nuca de cocos , praful de sare si oul intreg . Se framanta bine cam 10 minute ( pentru a se inmuia bine faina si pentru a se putea topi zaharul ) .
Dupa ce aluatul este suficient de framantat se formaza o "bila" din el si se pune in folia de aluminiu .
Se strange cu grija folia de aluminiu in jurul aluatului iar apoi se baga intr-o punga si se pune la frigider o ora .
Inainte de a scoate aluatul de la frigider se unge un fund de lemn cu ulei si un sucitor , formele se dau si ele prin ulei ( asa aluatul nu se va lipi de nimic ) si se pune o foaie de copt in tava sau se tapeaza tava doar cu ulei nu si faina. Se scoate aluatul de la frigider , dar se desface cu grija folia de aluminiu .
Se imparte aluatul in 2 bucati si o jumatate se baga inapoi la frigider pana terminati cu prima bucata , pentru a nu se inmuia prea tare .
Se mai framanta putin jumatatea de aluat si in cazul in care se leaga de maini va puteti da pe maini cu foarte putin ulei .
Ei bine in general se spune ca , cu aluatul din faina fara gluten se lucreaza foarte greu dar parerea mea e ca nu e foarte mare diferenta dintre aluatul din faina normala si cel din faina fara gluten . Se intinde o foaie cam de 3 - 4 mm si de aici vine si numele de biscuitii - fursecuri , daca faceti foaia mai groasa si ii lasati mai putin timp la cuptor vor iesi fursecuri , dar daca faceti foaia mai subtire si ii coaceti pana primesc o culoare rosiatica vor iesi biscuiti .
Se pot face diferite forme dar aici trebuie sa aveti grija , formele se dezlipesc cu un cutit , se baga cutitul dintr-o parte si se dezlipesc cu grija si se pun in tava .
Pentru a fi mai usor , inainte de a incepe procesul de ridicare , se strange surplusul de aluat din jurul formelor .
Cum in compozitie nu avem drojdie , praf de copt sau bicarbonat , nu este necesar sa lasam mult spatiu intre forme .
Se dau la cuptor maxim 7 minute , in functie de cuptor , din compozitia care am obtinut-o vor iesi cam 2 tavii de biscuitii-fursecuri .
Se scot din tava si se aseaza pe un platou si se pudreaza cu zaharul ramas cat sunt calde .
Merg foarte bine si nepudrati .
Se pot consuma cu lapte sau ceai .
Se pot unge si lipi in "saruturi" sau se pot unge simpli cu gem .
Se pastreaza foarte bine inveliti doar cu un servetel la temperatura camerei .
Sunt foarte bune proaspete adica caldute , dar sunt foarte bune si a doua zi .
Pofta buna ! ! !
Tare,maine vine un prieten si sunt mica,8ani pot sai fac ca-i alergic
RăspundețiȘtergere