vineri, 20 ianuarie 2012

Bilute din salam de biscuiti Fara Gluten



                Ingrediente

- 150 gr biscuiti simpli ( Diafitt sau Schar )
- 70 ml lapte aproximativ ( in functie de biscuiti )
- 2 linguri de cacao ( Diafitt , Dr Oetker )
- 50 gr de zahar aproximativ ( in functie de biscuiti )
- esenta de rom ( Dr Oetker )
- 50 gr margarina sau unt aproximativ ( in functie de biscuiti )
- 2 lingurite lapte praf  ( Diafitt )
- nuca de cocos  ( Diafitt )


 Se zdrobesc biscuitii cat mai marunt  ,  apoi puneti laptele impreuna cu zaharul pe foc mic si atentie sa nu se prinda dar lasam 2 linguri de lapte care le amestecam cu cacaoa , cand s-a topit zaharul adaugam si margarina sau untul care trebuie sa fie la temperatura camerei . Cand incepe sa fiarba adaugati si cacaoa dizolvata cu lapte apoi lasati 3 minute sa fiarba , apoi turnati biscuiti peste compozitia obtinuta si amestecati bine de tot avand grija sa nu ramana biscuiti neamestecati .


      In cazul in care compozitia este prea groasa mai putetin adauga putin lapte , iar daca este prea moale , mai adaugati lapte praf . Apoi formati bilute de marime potrivite , care le dati prin nuca de cocos , in cazul in care nu se lipeste nuca de cocos , puteti prepara un sirop din apa , zahar si esenta de rom si le dati prima data prin sirop iar apoi prin nuca de cocos .



      Daca doriti sa fie si mai gustoasa compozitia puteti adauga cateva fasii de ciocolata ( Diafitt ) taiata marunt .


                               Se pastreaza la frigider pentru ca sunt foarte bune reci !

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu