vineri, 27 ianuarie 2012
Prajitura cu mere Fara Gluten
Ingrediente :
- 210 gr faina ( Mix Patisserie-Schar )
- 70 gr faina de orez ( Diafitt )
- 100 gr unt ( ZuZu , Albalact etc )
- 2 linguri de zahar
- un varf de cutit praf de copt ( Diafitt )
- 1 ou
- 3 linguri de lapte
- gris de orez ( Diafitt )
- 300 gr mere date prin razatoare
- 2 linguri de zahar
- scortisoara
Preparare :
Se topeste untul si se adauga zaharul , apoi adaugam faina , oul , praful de copt , faina de orez si laptele , apoi amestecam bine . Compozitia trebuie sa se poata intinde cu ajutorul unui sucitor , daca compozitia se leaga de el atunci puteti sa il ungeti cu unei iar in cazul in care compozitia puteti adauga faina pana puteti lucra cu el .
Pana se odihneste aluatul , pregatim merele pe care le amestecam cu scortisoara si cele 2 linguri de zahar .
Apoi impartim aluatul in doua si intindem doua foi pentru o tava mai mica sau pentru un vas de yena . Punem foia in tava si o impungem putin cu o furculita pentru a nu face balonase .
Apoi punem un strat de gris iar apoi mere si iar un strat de gris .
Merele trebuie intinse cat de cat egal , pentru a putea acoperi bine cu foaia de deasupra .
Apoi intindem si a doua foaie si o punem peste stratul de gris .
Apoi impungem cu o furculita si o dam la cuptor pana primeste o culoare rumena , functie de cuptor 30 - 50 de minute .
O pudram cu zahar vanilat praf .
Se poate servi calda , dar recomand sa o lasati sa stea cateva ore .
Se taie cat e calda , pentru ca altfel va crapa foarte tare .
Se pastreaza la temperatura camerei foarte bine .
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Bună! Merge si cu ulei de cocos in loc de unt?
RăspundețiȘtergereMerge si cu ulei de cocos in loc de unt?
RăspundețiȘtergereBuna ziua , nu știu dacă iese la fel pentru că uleiul de cocos e totuși ulei , este posibil sa iasă mai grasa.
ȘtergereReteta ar trebui sa fie fara gluten..dar contine gris..:|
RăspundețiȘtergereExista griș fără gluten.
Ștergere