vineri, 27 ianuarie 2012

Prajitura cu mere Fara Gluten


            Ingrediente :

- 210 gr faina ( Mix Patisserie-Schar ) 
- 70 gr faina de orez ( Diafitt )
- 100 gr unt ( ZuZu , Albalact etc )
- 2 linguri de zahar
- un varf de cutit praf de copt  ( Diafitt )
- 1 ou
-  3 linguri de lapte
- gris de orez ( Diafitt )
- 300 gr mere date prin razatoare
- 2 linguri de zahar
- scortisoara

              Preparare :


 Se topeste untul si se adauga zaharul , apoi adaugam faina , oul , praful de copt , faina de orez si laptele , apoi amestecam bine . Compozitia trebuie sa se poata intinde cu ajutorul unui sucitor , daca compozitia se leaga de el atunci puteti sa il ungeti cu unei iar in cazul in care compozitia puteti adauga faina pana puteti lucra cu el .


   Pana se odihneste aluatul , pregatim merele pe care le amestecam cu scortisoara si cele 2 linguri de zahar .


    Apoi impartim aluatul in doua si intindem doua foi pentru o tava mai mica sau pentru un vas de yena . Punem foia in tava si o impungem putin cu o furculita pentru a nu face balonase .


                         Apoi punem un strat de gris iar apoi mere si iar un strat de gris .


      Merele trebuie intinse cat de cat egal , pentru a putea acoperi bine cu foaia de deasupra .


                     Apoi intindem si a doua foaie si o punem peste stratul de gris .


       Apoi impungem cu o furculita si o dam la cuptor pana primeste o culoare rumena , functie de cuptor 30 - 50 de minute .


                                                  O pudram cu zahar vanilat praf .


                          Se poate servi calda , dar recomand sa o lasati sa stea cateva ore .


                                 Se taie cat e calda , pentru ca altfel va crapa foarte tare .


                                     Se pastreaza la temperatura camerei foarte bine .

 

5 comentarii:

  1. Bună! Merge si cu ulei de cocos in loc de unt?

    RăspundețiȘtergere
  2. Merge si cu ulei de cocos in loc de unt?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua , nu știu dacă iese la fel pentru că uleiul de cocos e totuși ulei , este posibil sa iasă mai grasa.

      Ștergere
  3. Reteta ar trebui sa fie fara gluten..dar contine gris..:|

    RăspundețiȘtergere