Ingrediente :
- 110 gr mix pentru clatite ( Diafitt )
- 250 ml lapte la temperatura camerei
- 1 ou si un galbenus
- 1 budinca de vanilie ( Diafitt )
- 1 plic zahar vanilat ( Diafitt )
- 1 jumatate de lingurita de zahar pudra ( Diafitt )
- 1 varf de cutit drojdie ( Diafitt )
Preparare :
Se pune intr-un bol budinca , zaharul vanilat , drojdia , zaharul pudra , oul si galbenusul , apoi se adauga treptat laptele si se amesteca incontinuu .
Daca doriti ca aroma de vanilie sa fie mai puternica puteti adauga si esenta de vanilie .
Se lasa la "odihnit " 45 de minute , la loc cald .
Tigaia trebuie sa fie unsa cu ulei la fiecare clatita , si trebuie sa fie incinsa .
Vor iesi circa 5 clatite subtiri , daca le preferati mai groase le lasati la foc mic pana primesc o culoare de un rosu mai inchis .
Merg cu orice fel de gem eu am folosit gem de prune si gem de caise .
Sunt foarte pufoase si gustoase cat sunt calde , sunt bune si reci dar devin putin mai "crocante" , se pot incalzi la cuptorul cu microunde si merg foarte bine cu un pahar de lapte .
Sunt foarte bune si daca combinati gemurile .
Le puteti tine la frigider pentru maxim o zi .
Le mai putem umple cu ciocolata topita pe baia de aburi ( ciocolata de la Diafitt ) .
Pofta buna ! ! !
PS : Apa se poate inlocui cu apa minerala sau bere .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu