Ingrediente:
- 500 gr carne de porc
- 1 ceapa potrivita
- 150 gr orez
- 250 gr pasat
- varza
- marar ( Fuchs )
- cimbru ( Fuchs )
- sare
- piper ( Fuchs )
- boia ( Fuchs )
- vegeta ( Diafitt )
- bulion
Carnea poate sa fie tocata , dar nu se compara la gust cea taiata cubulete mici cu cea tocata , este o diferenta totala . :)
Taiem ceapa marunt si o calim bine in ulei la foc mic , apoi adaugam boiaua , sarea , mararul si vegeta .
Adaugam carnea adaugam orezul ales si spalat bine .
Pasatul este o faina de porumb macinata mai mare , daca nu aveti , puteti adauga gris de malai de la Diafit , merge foarte bine ( pasatul are un rol special in sarmale pe care il veti simti la final ) il spalati bine .
Apoi il adaugati peste orez .
Acum adaugam piperul , cimbrul si mararul .
Amestecati bine bine de tot ...
Apoi pregatim varza ( partea care ramane se taie marunt si se adauga pe fundul cratitei ) .
Inainte de varza puteti adauga cateva fire de marar uscate .
Ei bine sarmalele se fac foarte usor ( doar ca varza mea a fost cam groasa si se desfaceau ) doar sa fiti atenti sa nu rupeti frunzele prea mult :D .
Deasupra taiem varza cat mai marunt sau mare , dupa preferinta .
Apoi adaugam cam 200 ml de bulion si apa pana trece de sarmale .
Se pot servi si cu smantana , merg foarte bine .
Se pastreaza foarte bine la frigider .
Pentru culoare puteti adauga si putin ardei rosu sau verde .
Pofta buna ! ! !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu