joi, 17 noiembrie 2011

Aluat de Gnocchi Fara Gluten


               Ingrediente :

- 300 gr cartofi copti
- 4 linguri de faina ( Mix Pan-Schar , Diafitt )
- 2 galbenusuri
- un praf de sare
- nucsoara ( optional )
- piper (Fuchs )

              Preparare :


                Scoateti miezul din cartofi si il pisati cu o furculita sau il puteti da prin razatoare .


             Apoi adaugati galbenusul si amestecati bine cu un praf de sare , piperul si nucsoara .


                                                    Lasati la odihnit 5 minute .


                                                     Apoi adaugati faina treptat .


                                                  Apoi  framantam bine ingredientele .  


                                                     Taiem aluatul in bucati mai mici .


                                     Apoi facem cateva "baghete" cam de un deget de groase .  


                                                     Si le taiem cat dorim de lungi .


 Apoi modelam cu o furculita dar atentie sa nu apasam prea tare pentru ca sunt foarte moi .


 Apoi le fierbem in apa dar inainte sa le adaugam in apa , adaugam un praf de sare . Le fierbem pana se ridica la suprafata , apoi le asezam pe un servetel sau direct in sos .

Un comentariu:

  1. Buna,interesanta reteta,o sa o fac si eu cu sos de rosii si branza:)

    RăspundețiȘtergere