Ingrediente :
- 5 prune
- 7 plicuri zahar vanilat ( Dr Oetker )
- 150 gr pesmet ( Pan Grati , Schar )
- 250 gr cartofi fierti si pisati
- un praf de sare
- 3 linguri cu varf de faina ( Mix Patisserie )
- 1 l apa
- ulei
Preparare :
Se amesteca cartofii cu faina .
Se pune oul si praful de sare .
Se taie prunele ( eu am taiat una in 6 ) si se presara un pliculet de zahar vanilat deasupra .
Se amesteca bine ingredientele pana se inmoaie prunele si se imparte compozitia in 10 .
Se procedeaza ca la gombotii normali se face o "placintica" in mana si se pune cate o bucata de pruna in mijloc si apoi se "inchide" , dar atentie sa fie bine inchise pentru ca altfel se desfac la fiert .
Se pune zaharul vanilat peste pesmet si se amesteca foarte bine .

Se dau gombotii prin pesmet si se pot servi imediat ce s-au racit . Se pot servi si a 2-a zi dar se cam intaresc deci nu recomand dar se pot servi cu lapte .
Sper sa va placa :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu