vineri, 29 iulie 2011

Gomboti Fara Gluten


      Ingrediente :

- 5 prune
- 7 plicuri zahar vanilat ( Dr Oetker )
- 150 gr pesmet ( Pan Grati , Schar )
- 250 gr cartofi fierti si pisati
- un praf de sare
- 3 linguri cu varf de faina ( Mix Patisserie )
- 1 l apa
- ulei

        Preparare :
 
                                          Se amesteca cartofii cu faina .


                                          Se pune oul si praful de sare .


  Se taie prunele ( eu am taiat una in 6 ) si se presara un pliculet de zahar vanilat deasupra .


           Se amesteca bine ingredientele pana se inmoaie prunele si se imparte compozitia in 10 .


Se procedeaza ca la gombotii normali se face o "placintica" in mana si se pune cate o bucata de pruna in mijloc si apoi se "inchide" , dar atentie sa fie bine inchise pentru ca altfel se desfac la fiert .    


            Se pune apa la fiert si cand fierbe punem gombotii la fiert , vom stii cand sunt fierti pentru ca atunci cand sunt fierti se ridica deasupra . Intre timp pregatim pesmetul , ( se gaseste si de la Schar gata "preparat" ) dar daca nu gasim avem nevoie de aproximativ 4 felii de paine simpla ( fara seminte sau alte sortimente tot de la Schar )  se prajeste precum painea normala in prajitorul de paine dar atentie ca se arde mult mai repede , apoi se macina si se prajeste in foarte putin ulei dar tot cu grija pentru ca prinde repede gustul de pesmet prajit .          

                          Se pune zaharul vanilat peste pesmet si se amesteca foarte bine .

                                      

              Se dau gombotii prin pesmet si se pot servi imediat ce s-au racit . Se pot servi si a 2-a zi dar se cam intaresc deci nu recomand dar se pot servi cu lapte .

                          
                                                Sper sa va placa :)
                              

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu